ważne słówka

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć
Mam prośbę, która mam nadzieje że pomoże wielu z nas (no i mi :) rzecz jasna ). Jak wiadomo bardzo popularne na egzaminach są słowa takie jak: whereas, whereby, whoever -czyli wszystkie linkin\' words itp. Tak się składa, że przygotowuje się do CAE i chciałbym wszystkie znać. Czy moglibyście wypisać wszystkie (albo chociaż pare) z ewentualnym tłumaczeniem (rezem zrobimy więcej) lub podać adres gdzie są wypisane? Nie sądzicie że to pomoże niejednemu? A ja byłbym bardzo wdzięczny :)
Czesc :) Mam troche linking words- spisalam je z mission FCE 1 ale troche ich jest. Sa pogrupowane w zaleznosci od celu uzycia. To chyba tyle :) Chciala bym je umiescic gdzies na stronce wiec prosze o kontakt jesli ktos je chce albo umiesci je tutaj do ogolnego uzytku :)
moj adres to : [email]
to ja bym poprosił te słówka :) [email]
Już wysłałem do Ciebie maila...
Juz wyslalam slowka tym osobom ktore mi maila napisaly. Ma je tez Lukasz wiec mysle ze niedlugo pojawia sie na srtoce a wy pomozecie w tworzeniu wiekszej ich kolekcji :)
hello, to kiedy będą już na stronce te wyraziki?
bardzo bym była rada je przejrzeć....
Ja też!
A ja już je mam na kompie!! :)))) I wielkie dzięki Agatka! Na pewno się przydadzą:)

Pozdrawiam
Hello koooooolego;)
Maybe you could share ur precious WORDS...pls....:)
[email]
ps. I have some nice stuff 2 ;)
czy ja tez mogłabym je dostać od kogoś kto je juz ma ?? Z góry wielkie dzieki

[email]
Ja też bardzo ładnie o nie proszę... mój adres: [email]
Ja też bardzo proszę o tą liste, lub o link gdzie mogę je znaleźć!
Z góry dziękuje:)

[email]
Ja również dołączam się do prośby.

[email]
ja też bym prosil
[email]
Hejka,
I ja bym bardzo prosił:)
Mój mail to [email]
ja też bym prosił
[email]
JA TEZ BYŁABYM WDZIECZNA ZA PRZESŁANIE TYCH SŁÓWEK MÓJ ADRES E-MAIL [email] DZIEKUJE BARDZO:)
te slowka są tutaj:

https://www.ang.pl/Linkin_words_3339.html
Temat przeniesiony do archwium.