Ocena z FCE a CAE.

Temat przeniesiony do archwium.
Ostatnio zdalem FCE na A - wszystko bez wiekszych problemow. Kiedy radzilibyscie mi zdawac wyzszy poziom? I jaki?

Z gory dzieki za ansłery i pozdro :)

skiflycrush
Też zdałam teraz na A i miałam za wszystko oprócz readingu (ponad good) exceptionale, ale mam zamiar się jeszcze długo przygotowywać do CAE, bo też bym chciała dostać A. Bierz się do roboty i sam wyczujesz kiedy będziesz ready
Ze 2 -3 lata.FCE to banał w porownaniu do CAE.
Bez przesady. Uczylem sie do efsi 2 miesiace, a teraz mam jeszcze 2 lata? Jakies male niezrozumienie :> Robilem kilka testow do CAE, srednio wychodzi jakies 70-80% (w testach do FCE mialem okolo 90). Czyli moim zdaniem rok to maximum.
Po co pytasz, skoro sam najlepiej wiesz???
>Bez przesady. Uczylem sie do efsi 2 miesiace, a teraz mam jeszcze 2
>lata? Jakies male niezrozumienie :> Robilem kilka testow do CAE,
>srednio wychodzi jakies 70-80% (w testach do FCE mialem okolo 90).
>Czyli moim zdaniem rok to maximum

Ojj chyba troszke koloryzujesz , zreszte ucz sie ile chcesz, watpie zebys zdal cae powyzej C uczac sie rok.
no nie wiem... ja np uczyłem się kursem przyspieszonym do fce do tego grudnia i nawet nie próbowałem zdać bo od razu chcę w tym grudniu przymierzać się do CAE. Myślę że gdybym zdawał wtedy w grudniu to nie dostałbym A tylko B albo C ale szczerze mówiąc myślę że mi się uda :)) i mówię całkiem serio :))
CAE to nie jest \"nie wiadomo co\"! Zdaję sobie sprawę że to juzwyższa szkoła jazdy ale luuzik :) poradzę sobie. Przerobię pare książek, pouczę \"trochę\" słówek i jakoś to będzie...
Pozdrawiam!
LOL.Fajnie, ze masz takie wysokie mniemanie o sobie , CAE je skoryguje, moze wtedy sie obudzisz.
spoko :))
A ja zdalem FCE na A 2 lata temu, potem chodzilem pol roku na kurs do CAE...pozniej mialem przerwe w nauce angielskiego (taka konkretna bo 2 lata:)). Ale od 2 lat biore udzial w olimpiadzie angielskiego (jestem w klasie maturalnej) i ZAWSZE udawalo mi sie przejsc bez problemow do etapu okregowego...Dzisiaj jestem po takim etapie (coz, zabraklo mi 1 pkt, zeby wejsc dalej), ale mysle, ze CAE spokojnie bym teraz zdal...Nawet zapisze sie chyba na sesje letnia...Na A raczej nie, ale B...a C to juz napewno:). No, ale ja sie jezyka w sumie ucze od 11 lat, slownictwo mam, wiec...Ogolnie mysle, ze jesli ktos zda FCE na A to po pol roku przygotowan moze spokojnie podchodzic do kolejnego stopnia certyfikatu:)
heh :) no to się zdziwicie, bo ja FCE zdałem na B w czerwcu 2003 i CAE zdałem w grudniu 2003-też na B. Jak widać- wszystko jest możliwe. A do samego CAE przygotowywałem się od września do grudnia (niecałe 3 miesiące). Zaparłem się i zdałem :)
Ja w marcu 2003 zdałam FCE na A (w Irlandii w Cork jest termin marcowy! wiedzieliscie?)
a w grudniu 2003 CAE - przygotowywałm się do nie go od połowy września
Sądzę, że jeżeli z FCE dostałeś A to 3-4 miesiące Ci wystarczą.
Chyba, że chcesz dostać A też na CAE :-))))))))) w takim wypadku przygotuj się na więcej pracy!
ludzie, tak chrzanicie ze az mi szkoda was czytac, ktos mowi ze sie uczyl do fce 2 mies, tak tak a ile lat w szkole jeszcze angielskiego?? certyfikaty nie sa z czego innego jak tylko z angielskiego, ktorego sie uczyliscie wiele lat a nie 2 mies. zdalem teraz fce na B a pierwsza lekcje angielskiego w zyciu mialem 2 lata wczesniej !! to byla szkola callana w londynie 3 mies tylko bylem, polecam dla poczatkujacych bardzo goraco, to co jest w polsce to porazka w porownaniu z londynem wiem bo bylem na jednej lekckji wpolsce. cala moja przygoda z ang to 3 mies w londynie i reszte sam sie uczylem dosyc sporo ale razem 1,5 roku, uczcie sie bo mozna sie nauczyc i bez szkolek jezykowych, pozdrawiam
Mam zamiar zrobic to samo co Ty. Czyli po FCE na B zdawac czerwcu CAE. Do Fce poszlam z marszu wiec mysle, ze jesli poswiece odpowiednio duzo czasu to spokojnie zdam CAE, chociaz widze, ze jest spora roznica. No ale w koncu od kilku lat czytam ksiazki po ang. wiec juz troche slownictwa sie ma. A niektore ksiazki sa napisane na prawde kosmicznym jezykiem ;)

Zosia
ja miałam półtora roku przerwy - tzn. nauki - między FCE zdanym na C a CAE zdanym na A. To zależy od intensywnosci pracy.
Temat przeniesiony do archwium.

»

FCE - sesja zimowa 2003