CAE pen-pals

Temat przeniesiony do archwium.
Zaczynam przygotowania do CAE w sesji zimowej 2004.Bardzo chetnie nawiaze kontakt z innymi osobami,ktore rowniez przygotowuja sie do tego trudnego egzaminu.Moglibysmy wymienic sie materialami,wskazowkami,uwagami.Moj mail: [email] [gg] .
2004???
aggie do dla ciebie tak późno czy tak wcześnie?....jestem po ziomowej sesji fce 2002 i też planuję cae w grudniu 2004....
Szczerze mowiac nie rozumiem skad to zdziwienie.Zreszta niewazne.Jesli za poltora roku stwierdze ze nie zdaze i jak to ktos madry juz tu na forum napisal "angielski w dalszym ciagu bedzie panowal mna a nie ja angielskim",to date egzaminu przesune jeszcze o rok.A tak na marginesie-chcialabym sie skontaktowac z Dorota.Mysle,ze bedzie mi w stanie udzielic odpowiedzi na wiele pytan.Pozdrawiam wszystkich.
Bikus trzymam kciuki za Ciebie,siebie i pozostalych zdajacych.Pozdrawiam
Ja po prostu zastanawiałam sie czy to nie bląd - bo obecnie wszyscy tu żyją sesją czerwcową a ja np. będę zdawać w grudniu no i tak sobie myślałam ze sie dołącze do tej wymiany mysli, materiałów itp.
Nie,aggie,to nie blad.Bardzo chetnie wymienie sie i moimi myslami i materialami.Czekam na kontakt i bardzo serdecznie pozdrawiam.:)
Hej co do materiałów to ja już przerobiłam 3 ksiazki z testami (tzn. reading, listening & english in use) - wszystkie chyba z Longamana "Practice Test for CAE" Morris, A. Stanton i chyba "Pratice test 2+" (nie pamiętam dokładnie tytułu) oraz "Focus on Advance English CAE" - O'Connell - jakaś stara edycja - ksiązki wypożyczam w bibliotece British Council.
Teraz wypożyczyłam podręcznik do CAE "The Complete CAE Course"- Sally Dazell i tez robie z niego te cwiczenia, ktore wygladaja jak testowe.
Oprocz tego posiadam "CAE Writting Skills" O'Dell i "CAE Listening and Speaking Skills" Pye and Greenall oraz "New Cambridge Advance English" Leo Jonesam (wszystko z Cambridge)
Oprócz tego zamówiłam ale jescze nie dostałam "Grammar and Vocabulary for CAE and CPE" Side and Wellman - ogladałam w ksiegarni - bardzo fajne.
Wszystko to chetnie sprzedam po egzaminie.
Oczywiście również chetnie podyskutuje o tych testach, ksiązkach - poziomie ich trudnosci itp.
Poszukuje szczegolnie osob z moich okolic, tzn. Katowic, ktorzy zamierzaja zdawać CAE w grudniu.
Pozdrowienia dla wszystkich planujacych zdawac CAE
A ja bardzo chetnie odkupie.Mozesz juz zaklepac dla mnie te "madrosci".:) Ja korzystam z podrecznika Mary Spratt i Lindy Taylor "The Cambridge CAE course".Nie zapoznalam sie z ta ksiazka jeszcze zbyt dobrze,ale jak na razie nie bardzo przypadla mi do gustu.Zamowilam sobie ksiazke Heinemanna "Advanced Language Practice" Michaela Vince'a.Podobno jest swietna.Wrazeniami podziele sie jak juz ja dostane.Bardzo chwale sobie "100 testow z gramatyki angielskiej,czyli przewodnik dla olimpijczykow,maturzystow i kandydatow na studia filologiczne" Henryka Krzyzanowskiego.Bardzo mi pomogl w przygotowaniach do matury.Jak na razie to jedyne publikacje jakie znam.:)Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
CZESZ, UCZYSZ SIE SAMA JEZYKA, CZY CHODZISZ DO JAKIEJS SZKOLY?
CZESC, SKAD JESTESCIE?...
2004?? >>>>>a kiedy zaczelaś nauke jezyka angielskiego??
Ups..dwawno mnie tu nie bylo i chyba mam troche zaleglosci z odpowiedziami.A wiec,w sumie ucze sie sama,ale zamierzam korzystac z konsultacji.Byc moze uda mi sie wyjechac na studia i wtedy znajde kogos,z kim bede sie przygotowywac.A co do terminu-denerwuje mnie licytowanie sie,jezeli chodzi o wiek.Angielskiego ucze sie juz dziewiec lat.Rok temu zdalam FCE na ocene C.Wiem ile wysilku trzeba wlozyc w przygotowanie sie do tak prestizowego egzaminu.Nie zamierzam placic 500 zlotych w momencie,kiedy nie bede sie czula przygotowana, tylko po to,zeby wyrobic dobre statystyki.Jeszcze moze mi powiesz,ze powinnam sie spieszyc z nauka jezyka,bo niewiele zycia mi zostalo i moge nie zdazyc?????
witam

ja rowniez mam zamiar zdawac CAE w czerwcu lub grudniu 2004r. w zaleznosci od samopoczucia :) i przygotowania ;) Troche tam cwicze z testami z internetu i nie powiem, nie jest zle ;) Ale za ksiazkami jeszcze sie nie rozgladalem, jakby ktos mial cos do sprzedania to niech da znac, moze cos z tego bedzie ;) Pozdrawiam
Aha mail :P [email] lub [gg]
Ja przerabiałam Fast Track to CAE Longmana, podręcznik Vince'a (bardzo dobry) do tego testy CAE z Express Publishing i wszystko co mi wpadło w rece z było przydatne do CAE. ale jak mówił mój nauczyciel to najwazniejsze dużo czytać, czytać i jeszcze raz czytać co tylko sie nadaje do czytania
ja juz 3 rok chodze na kurs i sie szykuje i ciagle szkoda mi kasy na egzamin i czuje sie coraz glupsza, zapisalam twoje gg i sie odezwe .
hej doskonale Cie rozumiem.ja zdaje w tym roku, ale jakbym miala wybierac jeszce raz to pewnie tez bym przesunela zeby miec pewnosc ze zdam a nie isc na egzamin przerazona...chodzilam na kurs w zeszlym roku, alew tym, no coz zabrakło kaski i zaczelam sie uczyc sama.na kursie bralismy focus on, ale do samodzielnej nauki polecam Ci Advanced Language Practice Vince\'a.Zreszta chyba nie tylko ja, to naprawde dobra ksiazka.zycze Ci powodzenia.Wiecej powiem jak juz bede wiedziala czy mije sposoby na angielski za dobre:) moj adres to [email] gdybym mogla Ci jakos pomoc - pisz!
mozecie wszyscy pisac do mnie :D [gg] , chiałam z kimś popisać po angielsku i wykasowali mi moje ogłoszenie, to nieładnie T_T , ale nadal jestem chętna, bo też chcę robić zimowe CAE :D Małgosia :D
to dobrze ze sie tak czujesz, to znaczy ze sie uczysz i przyswajasz sobie nowa wiedze. Ci ktorym sie wydaje ze nic sie z nimi nie dzieje , to tak naprawde stoją w miejscu :D Zdrowy objaw :D
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE - sesja letnia 2003