Która szkoła lepsza we Wrocławiu?

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć Wszystkim:)
Mam pytanko i wielka prośbę szczególnie dla mieszkańców Wrocławia.która waszym zdaniem szkoła przygotuje lepiej do CAE rozwazam między Lektorem a Hiltonem.Będę bardzo wdzięczna za wszelkie opinie.Pozdrawiam:)
Chodziłam cały rok do Lektora i... hmm, sądze ze to w sporym stopniu zalezy od tego na jakiego trafisz nauczyciela- ja miałam genialne przygotowanie do speakingu, sporo kruczków gramatycznych, słownictwa etc ale zero writingu na przykład...
Na początek powiem że nie chodziłam na kurs ani tu ani tu, ale chciałam w Hiltonie uczyć się na poziomie post-CAE i zrobili mnie w balona... Tzn. najpierw pan czarował że oczywiście mają grupy, że na 100% będę się miała gdzie uczyć, wzięli pieniądze, a potem się okazało że żadnej grupy nie ma i chcieli mnie na siłę wrzucić do przygotowującej się do CAE .

Musiałam zrobić awanturę żeby zwrócili mi pieniądze, a ten pan, który siedzi na "recepcji" jest chyba tylko do mydlenia ludziom oczu, bo jeśli czegoś nie wie to sobie wymyśla odpowiedź na pytanie na poczekaniu i najczęściej brzmi ona "oczywiście że będzie". GRR

Natomiast jeśli chodzi o poziom zajęć to naprawdę zależy od lektora... Niektórzy bardzo dobrze się przygotowują i starają prowadzić zajęcia tak, żebyś coś z nich wyniosła (ukłony dla Judsona przy okazji), a inni odwalają chałę i myślą że sam fakt bycia nativem czyni z nich bogów. Ale nie wiem kto prowadzi CAE.

Pozdrawiam :)