CAE dużo trudniejszy?

Temat przeniesiony do archwium.
Hejka, witam wszystkich. Chciałabym się dowiedzieć, o ile CAE jest trudniejszy od FCE ( bo o ile wiem, polecenia są podobne) czym się różni od FCE i mniej więcej ile się trzeba uczyć po zdanym FCE (np. na C) żeby osiągnąć poziom CAE? Właśnie zdaję FCE - i wiem że moje pytanie to trochę jak \"myślał indyk o niedzieli.. itd. ale mam nadzieję, że tak nie będzie. Pozdrawiam - jabluszko
Ja przystapiłam do advanca po niecałych dwoch latach pa FCE oba na C.
Wszystko zależy od tępa nauki - spawa indywidualna. Egzamin CAE jest trudniejszy a o ile? Najlepiej sprawdzic samemu wykonując testy z np \"CAE practice tests\" Choć osobiście uważam ze wtym roku listenning i reading był troche trudniejszy niż w testach przykładowych.
\"(...)zależy od TĘPA nauki\"? Jak ktoś jest tępy to i pięćdziesiąt lat edukacji nie pomoże...
:) dobre... :)
Oooo, widzę, że posty jednak bywają moderowane, bo tu było kilka nieprzyjemnych rzeczy popisanych na temat tego (biiip) od wytykania błędów innym. Szkoda, że i ten post nie \"poleciał\" z innymi. Sama moderuję pewne forum i jeśli ktoś wypowiadający się robi błędy ortograficzne, to je poprawiam, żeby (przede wszystkim) dzieciaki nie przyswajały sobie niepoprawnej pisowni. A chamskie komentarze usuwam.

Zdaje się mamy do czynienia z kimś doskonałym, komu nie zdarza się robić błędów. A słyszał może kiedykolwiek o czymś takim jak DYSGRAFIA??? Nie znam osoby, do której się przyczepiłeś i nie wiem, czy takowy problem ma. Wiem za to napewno, że tylko ostatni osioł zamiast odpowiedzieć na pytanie wytyka błędy innym. I to nie związane z tematem.
uwazam, że trochę przesadzasz.... to przecież nie było chamskie wytykanie błędów, tylko gra słów. You\'d better chill out.

Jesli zaś chodzi o temat tego wpisu, to zdawałam FCE w czerwcu zeszłego roku i zamierzam oczywiście zdawać CAE, ale nie radzę się śpeszyć. Między tymi egzaminami jest duża przepaść, więc ja sobie wolę wszystko powolutku powtórzyć i mieć pewność, że zdam go dobrze (nie chcę C). Jak przygotowywałam się do FCE to zawsze się mówiło, że readingi są stosunkowo łatwe w porównaniu z innymi częściami, zawsze wypadały lepiej, więc właśnie dzięki tej części udało mi się obronić moje B. Ale słyszałam że w tym roku readingi na CAE były o wiele trudniejsze niż wcześniej, więc wpadłam na pomysł przerabiania readingów do CPE, żeby poprawić móc nadrobić resztę. Poza tym czytaj dużo po angielsku (książki, gazety) a to na pewno Ci pomoże i w readingu i writingu. Mnie pomogło, 3maj się!
Temat przeniesiony do archwium.