Witajcie :-)
Listening był bardzo trudny jak dla mnie. Testy wychodziły mi koło 80% i wyżej, tu nie wiem czy nazbieram 60%.
Jeśli chodzi o odpowiedzi to niedźwiedzie odstraszali dzwonkami. Wpisałem tylko Bells bo na nagraniu było a pair of bells a w formularzu było że dostał dwa, więc jakby tam dać pair of to by były dwie pary, czyli w sumie 4 sztuki. Tak mi się wydaje.
Statek to Polar Heritage.
W drugim zadaniu wpisałem string.
Teraz moje pytania :)
co to za zwierzęta w pierwszym były co w tych opowieściach występowały? seals?
Tam były też jakieś przedmioty gdzieś za czymś znalezione. Tam dałem brick.
Te przedmioty które mieli oddawać do muzeum: z 19 wieku ?
W drugim zadaniu:
pytali o region pochodzenia: dałem Black Sea ?
ilość kobiet pracujących: 70% ?
porównanie do: sugar cane?
nie zawiera: fat?
I najciekawsze i wg mnie najtrudniejsze, wywiad. Udało mi się spamiętać pytania. Wpisujcie odpowiedzi te gdzie jesteście w miarę pewni.
1) Co gość pomyślał o tej dziewczynie na początku jak ją zobaczył?
- dałem tam coś że ma entuzjazm
2) Dlaczego ona zdecydowała się wziąść udział w programie?
- nie pamiętam
3) jaka była jej 1 jazda?
dałem że szybko przezwyciężyła strach
(inna podobna odp to że krzyczała i konia wystraszyła, ale tam było że koń tylko ruszył powoli do przodu i potem go opanowała jak w stronę skały poszedł)
4) Co było dla niej najtrudniejsze:
- dałem że fizyczne trudności czy warunki
5) dlaczego spała tam gdzie spała
swie możliwości mi się wydały poprawne: albo że chciała być stale przy koniach, albo że oczekują od niej że stale będzie gotowa do pracy. Strzelałem, dałem tę drugą.
6) Czego nie lubiła.
Czytania książek
7) dlaczego osiągła sukces:
2 możliwości mi się nasunęły: albo że miała predyspozycje, albo że ambitna była do osiągnięcia sukcesu. na nagraniu było że ona ma "breaking posture" także dałem że ma ambicje.
8) czemu czuła się disappointed podczas zawodów.
bo źle odpowiedziała na pytanie.
Ciekaw jestem jak wy odpowiadaliście na te pytania. ostatniego zadania nie komentuje :)
pozdrawiam i za tydzień jedziemy dalej