writig - za duzo slow :(((

Temat przeniesiony do archwium.
mam chyba powazny problem, zdawalem dzis cae i mialem 2 writingi do napisania kazdy po 250 slow, co wychodzi okolo 80% strony A4, ja natomiast napisalem kazdy na poltora strony i zamiast 250 wyszlo pewnie ponad 320, co mi moga za to zrobic? skresla cale i napisza nie stosowal sie do polecen?? mam szansce, jesli jest sa wypr. ok dostac chociarz C??
Oceniają tak, że +- 10% czyli 225-275 jest ok. Egzaminatorzy licza besides słowa tylko wtedy kiedy wydaje im się, że jest dużo za mało lub duzo za dużo. Jeśli miałeś 320 to możliwe, że odkreśli 250 i oceni to co było tam albo odejmie ci punkty:(
ok, thx, a jaka mam szansa na C z writingu, skoro ujalem wszystkie main points, tj napisalem wszystko co bylo trzeba?
To zależy, jak się pisze. Napisałam sobie w domu przykładowy writing (240 słów), na podobnej kartce (w linię) i po rozplanowaniu, tzn. zrobieniu odstępów zajął właśnie około półtorej strony. Więc może nie musisz się martwić?
no ale ja mowie o poltorej strony A4 nie zeszytowej (A5) chodzi o 2 takie zeszytowe!! wydaje mie sie ze to moze byc nawet okolo 400 slow... 1 strona to 28 linijek, poltorej - 35 liczac, ze w kazdej linijce jest co najmniej 10 wyrazow to mamy...350skromnie mowiac! chociarz z drogiej strony... troche powykreslalem, odjac pare linijek na np imie nazwisko, candidat number itp... no juz sam nie wiem...w sumie to chyba git... moze tak wiele mie nie odejmom, thx za podniesienie mnie na duchu :)
Przestańcie panikować
Przecież wszystko zależy od tego jaki kto ma charakter pisma. Ja napisałam obydwa writingi na 2 strony A4 każdy. Liczyłam słowa i wyszło mi ok 250.
a wiecie moze jak licza poprzestawiane akapity? czy bardzo mnie ukaza za to, ze w trakcie pisania zmienilam zdanie i zeby zaznaczyc wlasciwa kolejnosc ponumerowalam jee? i wogole mam ciut duzo, jak mi sie wydaje, skreslen. nie wyglada to ladnie, wiem. martwi mnie ile moga mi za to obciac punktow...:(
Wydaje mi się, że nie obcinają punktów za skreślenia. Przecież to normalne jak pisze się od razu na czysto, że czasem coś się poprawia. Ja też mam trochę skreśleń.
Oni nie liczą wszystkich słów po kolei, tylko zliczają ilość słów z pierwszych trzech linijek i w ten sposób określają twoją średnią liczbę słów na linijkę. następnie średnia x liczba linijek = wychodzi przybliżona liczba słów w wypracowanku. 25%-30% to zdaje się przybliżona granica dopuszczalnego błędu, więc jeśli masz około 230-280 słów, nie powinno być tragedii. Punkty odejmują dopiero wtedy, kiedy masz ich DUŻO mniej lub DUŻO więcej.
Temat przeniesiony do archwium.

»

CAE - sesja letnia 2004