CAE- grudzień 2009

Temat przeniesiony do archwium.
Planuję zdawać CAE w grudniu, jest może ktoś również chętny? ;) chętnie pogadam co i jak, z czego się przygotowujecie itp ;)
Polecam Michael Vince "Advanced Language Practice" - obowiązkowo cała do przerobienia oraz Examination Papers wydawnictwa Cambridge (inne książki z przykładowymi egzaminami też mogą być, choć te z Cambridge uważam za bardziej zbliżone do prawdziwego egzaminu). Przede wszystkim jak najwięcej rozwiązywać testów, pisać wypracowania, omawiać obrazki - nawet do siebie, słuchać BBC, oglądać filmy w oryginale i dużo czytać. Dobre też są English Idioms in Use oraz English Prrasal Verbs in Use.
Trzymam kciuki
mam właśnie to wszystko plus np. Destination itp. :) zgadzam się, Cambridge jest najbardziej zbliżony do testów
hej, ja sie przymierzam do egzaminu. napisz na maila: [email] Bedziemy sie wspierac:)
witam, ja też się przymierzam do cae w grudniu. : D
[wpis usunięty]
też przymierzam się do sesji grudniowej, a wszelkie wsparcie mile widziane ;)
jeśli chcesz wymienić materiałami odezwij się na [email]
Witam
Jestem tu nowy. W grudniu chcialbym zdawać CAE w Katowicach. Mógłby mi ktoś powiedziec od kiedy trwają zapisy. Z góry dzięki :)
Już trwaja zapisy, aż do 6 października. Pełną informację znajdziesz na stronie British Council http://www.britishcouncil.org/pl/poland-cambridge-esol-examinations.htm

Ja też będę zdawać w grudniu, najbardziej obawiam się speaking i wrting. Teraz cały czas uczę się zwrotów, kolokacji i pisze gotowe wypracowania na przeróżne tematy.
Ja tak samo sie speakingu boje i writingu. Nawet nie wiem jak to wyglada bo FCE nie zdawalem
Ja też chcę zdawać w grudniu :) I też najbardziej się boję tych dwóch części, bo uczę się sama i najtrudniej jest je sobie samemu ocenić.
Witajcie :)
Już widzę pokaźną grupę wsparcia :) Podaję e-mail i gg jakby ktoś chciał się odezwać:) - [email] i [gg] [tel]zawsze można troche poklikać po ang:)
Napiszcie ile tak mniej więcej godzin dziennie się uczycie? Z jakich stron czytacie artykuły? Może macie coś godnego polecenia:)
Ja, prawdę mówiąc, trochę się obawiam, bo im bliżej, tym większy stres mnie łapie...
Hej! A ja planuję CAE na sesje letnią 2010, ale już zaczynam zbierać materialy i przykładac się do nauki:) Też chętnie się z kimś powspieram;): [gg] lub mail [email]
Ależ ja Wam zazdroszczę tego grudnia! Sama miałam zamiar wtedy zdawać, ale trochę mi sie życie pokomplikowało i nie mam czasu na naukę. Teraz marzę o marcu, ale obawiam się, że może się skończyć sesją letnią 2010 :-((
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie