duplikat certyfikatu

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktos zalatwial sobie moze duplikat certyfikatu?

naprawde nie mam pojecia co sie moglo stac z moim oryginalem...
w sumie juz 3 lata temu sie zorientowalam, ze go nie mam, jak bylam w londynie probowalam to zaltwic na miejscu,ale powiedzieli, ze musze to zrobic w polsce.
no i tak sobie wlasnie pomyslalam, ze skoro juz go kiedys zdalam to ten papier raczej warto miec :)

pewnie wszyscy pilnuja swoich certyfikatow i nikt duplikatu nie potrzebowal...ale warto sie zapytac :)
Niestety, nie ma ZADNEJ mozliwosci uzyskania duplikatu dyplomu. Jedynym wyjsciem w przypadku jego zagubienia jest powtorne zdawanie egzaminu... Ew. za oplata (kompletnie nie wiem, ile ona wynosi) moga Ci wystawic duplikat tego swistka z wynikami... zawsze cos jezeli masz komus udowodnic, ze znasz jezyk, ale nie dziala to na prawie dyplomu...
Mam ten sam problem i z tego, co dowiedziałam się w British Council w Krakowie, to jest jednak trochę inaczej. To znaczy rzeczywiście nie ma możliwości wydania duplikatu certyfikatu, ale Cambridge wydaje coś, co się nazywa Certifying Statement. Podobno jest to dokument, który uprawnia do tego samego, co oryginalny Certyfikat. Odsyłam na stronę http://www.cambridgeesol.org/support/certstate.htm. Opłata wynosi aktualnie 15,90 funta, jeśli ma się dane ze Statement of Results.

« 

Studia językowe