Wersja komputerowa CAE

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mam pytanie do osob, które miały do czynienia z wymienioną w temacie wersją zdawania CAE. Ostatnimi czasy mam dylemat czy zapisać się za tradycyjny egzamin czy ten komputerowy (jedyne, co mi bardziej pasuje w tym drugim przypadku to niestety termin) Zastanawiam się czy przeciętna osoba(która nie zna sie jakoś specjalnie na komputerach i różnych programach) miałaby w związku z tym jakieś większe niedogodności. Czy wersja komputerowa jest bardziej skomplikowana jeśli chodzi o formę czy lepiej po prostu poczekać i przystąpić do takiej, jaka jest praktykowana od lat?
Też mnie to zastanawia. Wie ktoś coś na ten temat???
tez myslalam nad egzaminem w wersji komputerowej ale o FCE. bardziej niz termin odpowiada mi fakt z wyniki sa chyba szybciej niz w wersji tradycyjej. tez sie boje ze moge nie dac rady nie wyrobie sie czasowo itp
Czytałam o tym i ja na pewno się zdecyduje na taką wersje, ponieważ:
1. cena - jest tańszy o 70 zł.
2. listening - słuchawki na uszach, brak ryzyka, że się czegos nie usłyszy.
3. writing - szybciej można coś poprawic, wystarczy uzyc delete, żeby usunąć, redakcja tekstu jest zdecydowanie łatwiejsza.
4. wyniki sÄ… po 3 tygodniach.
5. odpowiada mi termin - wrzesień - paźdz. Wersja papierowa jest w grudniu.
Z minusów - nie wszystkie ośrodki przeprowadzają ten rodzaj testu.
Tutaj mozna sobie pobrać przykładowe testy komputerowe:
http://www.cambridgeesol.org/exams/exams-info/computer-based-practice.html
No nareszcie ktoś napisał coś konkretnego na ten temat! Jeszcze nie wiem, na jaką wersję się zdecyduję, ale i tak wielkie dzięki monikzy:)))
odświeżam wątek, czy ktoś z Was zdecydował się na tą wersję egzaminu, a może jest ktoś kto już go zdał w ten sposób i podzieli się wrażeniami? Pozdrawiam
Podbijam, bo nadal cisza w tym wątku. Zdawał ktoś tę wersję? Choć jedna osoba? Czy może to tylko nowy wynalazek, który z powodu braku zainteresowania umrze śmiercią naturalną?
Mój znajomy zdawał i jest bardzo zadowolony. Jeżeli nie piszesz masakrycznie wolno na klawiaturze, to chyba nie powinnaś się zastanawiac.

Niech nawet nie próbują tego wycofac! To jest genialne!

a) własne słuchawki - ogromny plus przy listeningu
b) czytelnośc writingu 100% - coś zmieniasz, nie ma skreśleń itd. Tak samo przy Use of English

Przypuszczam, że zalet komputerowego CAE jest więcej. Ja chcę zdawac ten egzamin w ten sposób, jak dla mnie mogliby tylko w ten "komputerowy" sposób przeprowadzac (w wyjątkowych przypadkach w sposób papierowy, klasyczny np. kiedy jakiś emeryt, który nigdy nie miał do czynienia z kompem,zapragnie zdawac CAE ;))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie