Cytat: rita8
Woooow! I compliment you on passing CPE, Dario! :) A na jaką ocenę zdałeś, jeśli możesz powiedzieć?
Czyli sumienne przerobienie serii Upstream, Objective i Proficiency Masterclass teoretycznie powinno wystarczyć, by pozytywnie zdać CPE? Sama posiadam pokaźne zbiory materiałów do CPE (i wersji ksiązkowej, jak i elektronicznej) i szczerze mówiąc, odnoszę wrażenie, że zagoniłam się w kozi róg tzn. staram się korzystać ze wszystkiego naraz, ale jeszcze niczego nie przerobiłam do końca porządnie (jak widać, to nie najlepszy sposób...).
Niemniej, fajnie, że udało Ci się zdać. ja póki co, muszę się jeszcze trochę nauczyć.
I got "C". My strongest point was writing, then speaking and the rest of skills accordingly: UoE, Listening, Reading. Quite a strange profile (productive skills exceeding receptive ones) but that is my case. It was in December 2009, my employer last chance of refund prompted my actions. I will probably retake the exam soon, besides I am going to take CELTA course.
I would also recommend other textbooks like: "100 trios" by Krzysztof Kiljan, 'CPE Use of English' by
Virginia Evans and several others - especially for writing ( I got "B" for writing).