Witam,
od dzisiaj są dostępne wyniki CPE, zdałam na B, teraz ze spokojnym sumieniem mogę napisać z czego się uczyłam, może kogoś, kto się przygotowuje to zainspiruje :-)
New
Proficiency Gold podręcznik +
Exam Maximiser,
Objective Proficiency + Workbook ( nie znoszę tej książki i nie skończyłam jej),
Upstream Proficiency + Workbook,
CPE Use of English 1
V.Evans - ogrom materiału, dużo pracy, ale warto, Practice Tests for the Revised CPE wyd.
Express Publishing cz.1,2,3, wszystkie książki z testami Cambrigde - 5 części,
Listening and Speaking Skills for the Revised CPE
V.Evans cz.1 i 2, wszystkie części Exam Skills (Proficiency Writing, Listening&Speaking, Reading, Use of English - polecam szczególnie te dwie ostatnie - znowu mnóstwo pracy, ale warto) Longmana,
CPE Testbuilder wyd.
Macmillan (bardzo fajnie się z tym pracuje),
Proficiency Practice Tests Plus wyd. Longman. Jednym słowem - prawie wszystko co jest na rynku. Zajęło mi to dwa lata. Dodam, że jestem sporo po 40-stce i wiedza wchodzi mi do głowy już nieco wolniej niż Wam - Szanowna Młodzieży :-))), więc do roboty ... :-))))
A tak przy okazji - może ktoś z Gdyni jest zainteresowany zajęciami post-proficiency, jeśli zbierze się 5 osób, będzie fajna grupa z naprawdę dobrym nauczycielem, takim z pasją i pomysłami. To dzięki jego entuzjazmowi, zaangażowaniu i uczciwej pracy ( w życiu nie widziałam tak szczegółowo opisanych błędów w "writingu") większość jego uczniów zdaje za pierwszym razem. Pytajcie o Steve'a w Distinction w Gdyni Wlk. Kacku :-)
Pozdr. Ola