CPE 2006

Temat przeniesiony do archwium.
31-55 z 55
| następna
a czy ktoś może mi powiedzieć jakie były po kolei numery zadań z writtingu do wyboru? wiem, że article był 1, a który był report?
strasznie się cykam, że wpisałam nie ten numer co trzeba i potrzebuję wiedzieć, bo nie przeżyję z nerwów do wyników...
na 100% 1 bylo proposal, article bylo 2, report 3, review 4 i reszta to byly zadania zwiazene z ksiazką (zadania 2 czesci nie byly numerowane osobno)
dziękuję Ci bardzo!! uff, uratowałaś mi życie :)
Przeczytałem ten wątek, poszedłem - przyszedłem i czegoś nie rozumiem.
MOże i pasuje tam RICH jeśli chodzi o dobranie jednego słowa do 3 zdan ALE
jakkolwiek rich pasuje do zboczy na ktorych ziemia jest rich
to nie rozumiem jak roch pasuje do ostatniego zdania (z tych 3):
Tam było coś takiego Leo felt sick as he ate extremely RICH chocolate cake?
Znaczy od dobrego jedzenia poczul sie chory?
+an
no a nie zdarzyło ci się mieć mdłości po zjedzeniu ciasta z dużą ilością kremu i innych bzudurek? bo o to tu chodzi moim zdaniem
eeee no tak ale dla mnie to nadal dziwne
He felt sick coz he ate an extreme;y rich chocolate cake.... heheh
No nic powodzenia przy wynikach.
spojrzalam do mojego slownika:
rich ma wiele znaczen - (of food) containing much fat, or much fat and sugar: rich milk, rich chocolate
ja dzisiaj mialem listening Test B ( o godzinie 15.00 ) rnmoje odpowiedzi ( jezeli ktos spisal ) :rnrnPart I rnABBCBCBrnPart IIIrnABBCCrnPart IVrnMCMBMC rnjesli chodzi o Part IV to raczej wszyscy moi znajomi mieli tak samo, roznilismy sie tylko tym drugim bo jedni mieli C a inni mieli B ( bo Mike powiedzial cos takiego : "You might have a point, but ... " i ciezko dojsc czy to oznacza zgode czy nie ) rnrnW part II pamietam ze wpisywalem cos takiego (niepokolei) : rnivory, clothes, chairs , keyboard , bucket, fizzy drinks ( bottles ) , rnrnjak dla mnei to czesc I najtrudniejsza byla
rich na bank jest dobre
Ja wpisałam dark... dark chocolate i dark coffee wydawało sie logiczne :)) a tak poza tym to raczej trudny był prof w tym roku..
Ja wpisałam dark... dark chocolate i dark coffee wydawało sie logiczne :)) a tak poza tym to raczej trudny był prof w tym roku..
Powinno być niestety rich - na pewno. Skonsultowałem to z kilkoma tłumaczami języka angielskiego, w tym z przysięgłym:).
A swoją drogą - rzeczywiscie CPE bylo trudne...Niporownywalnie trudniejszy od wersji z sesji zimowej:(.
Trudno, mam nadzieje, ze uwzglednia reklamacje listeningu, ktorego nie bylo slychac i use of english, gdzie za oknami przez 2 godziny spiewali ludzie w kosciele:) - i to tak glosno, ze ludzie sie skupic nie mogli, nawet panie z obslugi kreclily glowami:)...Ogolnie - egzamin trudny, termin jeszcze gorszy:) - Boze Cialo to nienajlepszy dzien na egzamin - chocby wlasnie z powodu spiewow:)
To wyniki mozna sprawdzić wcześniej? Trochę się niecieprliwię...
Dear Michal

Thank you for your recent email. I am sorry for the delay in replying
but I have been out of the office until recently.

The British Council have now thoroughly investigated the circumstances
and provided us with full details regarding the conditions in the
examination rooms.

We have also received written confirmation from the supervisory staff
and the sound technicians present and all maintain that the listening
conditions in the CPE listening test were adequate.

Having fully investigated your concerns with the British Council, we
must conclude that there were no grounds for Special Consideration being
applied.

Regards

Anna
wyniki 4 sierpnia!!! tak napisali na stronie british council!!! czy powinnismy się cieszyc...???
gdzie to wyczytales,ze 4-tego..??;) moglbys zapodac link np.,to dziwne zeby tak wczesnie byly,zazwyczaj sa tak okolo polowy sierpnia...
Ja też już się nie mogę doczekać wyników. Chciałabym już mieć to za sobą i wiedzieć na czym stoję :(
na stronce british council pisze jedynie ze wyniki ukaza sie w terminie okolo 9 tygodni, najpozniej do 20 sierpnia b.r. , co wiecej jest wzmianka o tym ,ze wyniki mozna bedzie takze obejrzec internet , byc moze zanim zostana wyslane listownie , wiec z tym czwartym sierpnia to nie wiem ale moze cos przeoczylem :P
Podobno wyniki już są na stronie www.cambridgeesol-results.org. Ale trzeba mieć ID i hasło. Macie coś takiego? Ja nie dostałam...:(
id nmber i secret number dostaniesz listownie , nastepnie za pomoca tych numerow musisz sie zalogowac, wtedy o3masz dostep do wynikow
A kiedy można się spodziewać takiej przesyłki? Czy Ty może już to dostałeś?
no wlansie ja jeszcze nie dostalem i chyba nikt jeszcze nie dostal :/ dzisiaj sie przejde zapytac w mojej szkole jezykowej jak to dokladnie wyglada i kiedy o3mamy te listy i napisze
OK, wielkie dzięki. Życzę cierpliwości :)
id i secret number dostaja tylko ci co zdawali za granicą, w kazdym razie w Polsce tego nie ma mozna tylko sprawdzac na stronce podając candidate number i kod osrodka egzaminacyjnego
Temat przeniesiony do archwium.
31-55 z 55
| następna