nauka Warszawa

Temat przeniesiony do archwium.
witam serdecznie, czy moglibyscie mi polecic jakiegos bardzo bardzo dobrego i solidnego nauczyciela z Warszawy ktory przygotowuje do CPE, ewentualnie kurs, choc do kursow jestem dosc sceptycznie nastawiona. sytuacja wyglada tak ze wyprowadzam sie z Trojmiasta do Warszawy przez co wspolpraca z moim nauczycielem bedzie ograniczona albo w ogole zerowa, najpozniej wiosna-lato 2010 chce zdawac CPE i potrzebuje kogos kto przez te miesiace nie pozwoli mi stracic formy.. pozdrawiam
Nie wiem jak prywatni nauczyciele, ale ze szkół polecam OK (w liceum Reja).
chcialabym uaktualnik moja prosbe. w koncu uporzadkowalam sobie troche zycie w nowym miejscu i czas najwyzszy wrocic do nauki. bardzo prosze o porady odnosnie tego co napisalam wyzej. pozdrawiam!!!
Właśnie podszedłem do CPE. Wyniki 26 stycznia.

Powiem tak. Jeśli jesteś w formie - to utrzymasz się w niej przerabiając porządny podręcznik. Ja najwyżej cenię Upstream Proficiency - ma bardzo wiele dodatkowych komponentów. Poza tym: Proficiency Masterclass, Objective Proficiency. Reszta mi nie pasowała.

I przerabiać testy najlepiej past papers od 3 w górę.
Jedynie pisanie wypracowań i speaking trzeba ćwiczyć z wykwalifikowanym nauczycielem. Wiele szkół językowych oferuje lekcje indywidulane.

Ja wolę uczyć się grupie. Wiem jak wypadam a porównaniu z innymi, czasem poprawia to samopoczucie, czasem dołuje ale zawsze motywuje.

« 

Studia za granicą

»

Pomoc językowa - tłumaczenia