CPE zima 2009 POZNAŃ

Temat przeniesiony do archwium.
I po stresie... :) Zapraszam do komentowania egzaminu CPE w sesji zimowej 2009, dzielenia się wrażeniami, a dla Zainteresowanych o Mocnych Nerwach - porównanie wyników? :) Jak wypadliście? powyżej/poniżej oczekiwań?Która część Wam poszła najlepiej? jakieś zabójcze pytanka do dyskusji? Zapraszam i pozdrawiam wszystkich CPE-owców (a zwłaszcza nieliczną elitę poznańską;)) - niech moc będzie z Nami 26 stycznia :)
To może na początek - Use of English, 6 słówek :) Ja miałam: FOLLOWED, drugiego nie pamiętam, SET, STRAIGHT (? a powinno być: DECENT?), POSITION, PRACTICE (?) a jak u Was? Pozdr
zupełnie nie mogę sobie przypomieć tych zdań (chyba już za dużo jak na jeden dzień) :) tak 'set' było na pewno, w ostatnim było 'effect'. Hmm ale reszty nie kojarze... w którym mówisz, że mogło być 'decent'?
O widzę, że się spóźniłem ze swoim wątkiem ale dopiero co wróciłem do Zielonej. Oh, well...

W UoE było followed, set, place, mark, effect ja jeszcze dałem thorough tam gdzie było coś o understanding, hour i with children
Bardzo mnie interesują derywacje. Już wiem, że narobiłem byków ale z tego co pamiętam miało być gdzieś m. in. destructive, malicious, sizeable, outbreak, misfortune, unlucky, loadable, attachement i co tam jeszcze nie pamiętam
Podobno w tym pytaniu gdzie bylo o rozumieniu, pelnej godzinie bez jedzenia przeed basenem i dentyscie dla dzieci - ja dałam STRAIGHT, ktoś DECENT, i widzę, że też THOROUGH
destructive, malicious, sizeable, outbreak, misfortune, unlucky, attachement, DOWNLOADING, INTRIGUING
THOROUGH brzmi rozsądnie...no to 2 mam na pewno źle ;)
A pamiętacie coś paskudnego listeningu? w tekście o ptaku, pamiętam tyle: CROWN i WORMS INSECTS (te 2 mam źle:)) kojarzę też HORSE, FARMLAND, SEACAVES, DETECTIVE STORY, RADIATOR, PARAWORLD
rozmowa dwojga na koncu, zaznaczylam B, S, J, J, B, S :)
nie przejmuj się, ja dałem loadable i intriguEing - > damn! :)
o ptaszku niestety farmland napisałem osobno, jeszcze pamiętam RAILWAY a na końcu było FLOATERS,
niezłe byki, może za rok się powiedzie :)
Zdałam :) na "B", a jak u Was? Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka