kurs do CPE w Katowicach

Temat przeniesiony do archwium.
hej!
Oto moje pytanie - czy ktos może chodzi lub zapisał się na kurs przygotowujący do CPE. Jesli tak to do jakiej szkoły i czemu akurat tam. Z moich obserwacji wynika że nie ma zbyt wielkiego wybor jeśli chodzi o ten poziom ale może jakąś szkołę przeoczyłam albo czegoś nie wiem.
Dzięki z góry za odpowiedź.
tak, CPE w International House. Jest jeszcze w British Council ale IH ma o wiele większe doświadczenie większą zdawalność. I jest oczywiście drożej, ale warto. CPE uczą specjaliści, którzy sami egzaminują. Nie wiem czy w Katowicah ktoś coś jeszcze oferuje. Swego czasu były podobno super kursy CPE w Levelu w Bytomiu (nie w Katowicach) ale w tej chwili chyba zainteresowanie CPE spadło no i w innych miastach pojawiła się konkurencja. Polecam IH na Sokolskiej!
dzięki
Ja sie zapisalem do Europy 2000. Maja tam poziom PostCAE oraz CPE. Sa niedrodzy, a chodzilem tam przed CAE i zdalem. Tak ze moge jeszcze raz tam sprobowac
Ciekawe, skąd te dane. To raczej British Council należy do UCET, którego lektorzy egzaminują. A może wrzucisz jakiś link do statystyk, które dowodzą, że IH ma 'większą zdawalność'?
Profi Lingua rowniez ma kursy do CPE bo sie orientowalam, wiec jesli ktos ich lubi to mozna sie zapisac. Ja uwazam, ze sa rzetelna firma. No i nie wiem, czy zdawalnosc ma tu cos do rzeczy- szkola nikogo nie nauczy, trzeba sie nauczyc samemu. No chyba, ze lepsza zdawalnosc osiaga sie dzieki temu, ze lektorzy odradzaja slabszym osobom podchodzenie do egzaminu.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe

»

Szkoły językowe