Chcę uczyć w szkole

Temat przeniesiony do archwium.
Czy to prawda, że z CAE można uczyć angielskiego w szkole podstawowej? Czy ktoś wie, czy wymagane są jeszcze jakieś kwalifikacje? Czy wystarczy ukończony jakikolwiek kierunek studiów? Co z kursem pedagogicznym?
trudno mi powiedzieć czy można uczyc z CAE w szkole podstawowej. Wiem, ze sa takie osoby, mają CAE i uczą. Podobno ma się to zmienić w 2006 roku.

Ale kurs pedagogiczny musi być na 100%, chyba WOM-y organizują takie kursy
i chyba z certyfikatem i kursem mozna śmiało starać się o miejsce w jakiejś szkole, obojetne jakby to było w tym 2006. Nie wierzę, zeby nagle znalezło się tylu anglistów z mgr (chętnych do nauczania w szkołach), zeby odsadzić wszytkie etaty bez wyjątku
Znam wiele przykładów osób, które po egzaminach Cambridge uczą w szkole. I to nie tylko w podstawówce. Znam nawet osobę, która po FCE miała w tym roku przegotowywać do matury. Nie sądzę, żeby to miało się zmienić po 2006. Z tego co obserwuję, dużo osób po filologii angielskiej wyjeżdza do EU. Poza tym praca w szkole nie należy do łatwych dlatego też, jeśli ktoś dostaje lepszą ofertę pracy często z niej korzysta.

Myslę, że zatrudnienie ciebie w szkole zależy głównie od dyrektora. poza tym dobrze by było, żebyś miała ukończone jeszcze jakieś studia (chodzi tu o wyższe wykształcenie).
Po CAE mozna uczyc,ale prawda jest taka,ze rynek jest nasiakniety anglistami bez pracy, a kazda szkola woli zatrudnic kogos po specjalistycznych studiach,niz jedynie z certyfikatem.
ciekawe, bo ja mam i certyfikat FCE i CAE i licencjat z anglistyki, ale już dyrekcja zapowiedziała, ze jak nie zrobię magisterskich do 2006 to wypadzik.

nie będę na to czekać, szukam pracy biurowej, myślę o reklamie, juz nie będę pracować w szkolnictwie.
W jakim typie szkoły pracujesz: podstawówka, gimnazjum czy liceum???
I w jaki mieście?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa