Test progresywny typu placement. Co to jest??

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo chciałbym zapisać się na kurs kwalifikacyjny z zakresu metodyki nauczania j. angielskiego w okresie wczesnoszkolnym dla nauczycieli nauczania początkowego.
Gdy zapytałam się organizatorów o szczegóły to napisali:
- minimalny poziom wymagany to A2 wg Europejskiego Opisu Języka
- test przeprowadzany przed zakwalifikowaniem na kurs jest testem progresywnym typu placement stwierdzający bieżący poziom znajomości języka kandyta.
Problem polega na tym, że nie mam pojęcia z czego się przygotować i nie do końca rozumiem to co zostało przez nich napisane.
Bardzo proszę o rozwiązanie mojego problemu.
placement test to taki test sprawdzajacy twój poziom jezyka.pytania są ułożone od najprostszych do najtrudniejszych albo w formie testu wyboru albo uzupelnianek.a poziom A2 jest drugim zaczynając od najprostszego.Na pewno powtórzyć musisz gramatykę.
albo drugim od najwyszzego nie jestem pewna spróbuje to sprawdzić
tak to ten podstawowy czyli drugi od najnizszego
a to jest opis tego co na poziomie A2 powinno się umieć
"Osoba posługująca się językiem na tym poziomie rozumie wypowiedzi i często używane wyrażenia w zakresie tematów związanych z życiem codziennym (są to na przykład: bardzo podstawowe informacje dotyczące osoby rozmówcy i jego rodziny, zakupów, otoczenia, pracy). Potrafi porozumiewać się w rutynowych, prostych sytuacjach komunikacyjnych, wymagających jedynie bezpośredniej wymiany zdań na tematy znane i typowe. Potrafi w prosty sposób opisywać swoje pochodzenie i otoczenie, w którym żyje, a także poruszać sprawy związane z najważniejszymi potrzebami życia codziennego."