Konkurs Przedmiotowy - Gimnazjum

Temat przeniesiony do archwium.
Przeszłam do II etapu konkursu przedmiotowego. Czy ktoś kto brał już udział w konkursie może mi powiedzieć jak on dokładnie wygląda. Z czego najlepiej się przygotować? Czy dużo osób puszczają do III etapu? I czy ktoś miałby elektroniczną wersję książki Michael Vaughman-Rees “In Britain”
(jest w spisie literatury do konkursu)? Albo adresy stronek na którycch dostanę konkursy z lat ubiegłych? Z góry dziękuję za pomoc bardziej doświadczonych ;)
Mam dokładnie ten sam problem. Zakwalifikowałam sie do drugiego etapu ale nigdzie nie moge znaleźć arkuszy z pytaniami z lat poprzednich. Pamietam że w zeszłym roku u mnie (swietokrzyskie xD) przeszło 60 osób z wynikami powyżej 90 pkt a max było chyba 130 albo cos koło tego ale to chyba zalezy od województwa nie??
U mnie w śląskim na szkolnym było max 100 punktów, a przechodziły osoby z conajmniej 81%. Znalazłam stronkę z kuratorium w Rzeszowie z zadaniami: http://www.ko.rzeszow.pl/artykul.php?id=4650&idg=25&idp=0. tylko że z tego co zrozumiałam oni przeprowadzają tylko dwa etapy - szkolny i odrazu wojewódzki. Ale myślę że ich trudność jest mniej więej taka jak na naszym drugim. Jakbyś coś znalazła to napisz proszę. I słyszałam jeszcze coś takiego że np. w śląskim przeprowadza się taki konkurs z ang. po raz pierwszy. Więc moze w niektórych innych województwach też?
Taaa... ja też jestem z Sląskiego i z tego co wiem masz rację: u nas po raz pierwszy od paru ładnych lat, więc raczej nie ma mozliwości by znaleźć ostatnie z naszego wojewodztwa. A tak btw. ile miałaś pkt?
bosz. dwa etapy xD ja tesz tak chce. U mnie (kielce scyzory korona i t d) przeprowadzany jest najpierw wewnątrzszkolny później pierwszy (gminny) drugi (rejonowy) i wreszcie trzeci (wojewódzki). I wszystko byłoby ok poza tym że strona naszego kuratorium jest nieźle skopana i nie da sie na niej nic znaleźć. Dlatego mimo że były u nas poprzednie edycje konkursu to nie można dostac z nich arkuszy. Więc byłabym wdzięczna za jakąś stronke czy cos w tym stylu Buziaki
ja jestem ze ślaska i tez przygotowuje sie do tego konkursu. faktycznie jest to pierwszy raz i na prawde nie wiadomo czego sie spodziewac.. ciezko o jakiekolwiek testy.. ale dzieki za te rzeszowskie ;) (w pierwszym etapie miałem 88% czyli 88 punktów)
Ha! Przeszłam do finału! Nie wiem ile miałam punktów, bo dzisiaj dostałam tylko wyniki nieoficjalne... ale jestem na pewno. Czy ktoś ma wymagania do trzeciego etapu na śląsku? Podobno mamy przeczytać "Dumę i Uprzedzenie" (?). A w ogóle to jestem zawiedziona rejonowym, nie było nic z word formation ani historii Anglii co kułam, za to było pełno jakiś głupot których się w ogóle nie uczyłam.
yhy.. racja - pride and prejudice... gratuluje zakwalifikowania sie do finalu ;] ja jeszcze nie znam wynikow niestety. moze sie dostane do finalu, ale to tylko dzieki temu, że nie było tak dużo tej kultorowki. ktore zadania tobie sprawily najwieksza trudnosc?
ja też czekam na wyniki. Nie wiecie czy gdzieś w Internecie nie są one publikowane(jestem z woj. śląskiego)?
No.. Jakimś cudem udało mi się dostać do finału!! Dla zainteresowanych wyniki można znaleźć tutaj: http://www.womczest.edu.pl/rodn/default.php?main=konkursy&sub=angielski
Temat przeniesiony do archwium.