Chciałabym , zeby ktoś doradził mi jak rozplanować naukę .
Sama raczej nie bardzo wiem jak to zrobić a napewno znajdzie sie ktos kto zna się na rzeczy .
Za rok matura . Zdaję z Polskiego , Anngielskiego i Niemieckiego .
wszystko na poziomie rozszerzonym .
Angielski jestem na poziomie inter-upper .Choć gramatyka sprawia mi ogromne problemy . Nie wiem kiedy jakiego czasu użyć (własnie czasy są najgorsze a wiem ze to podstawa ) czytanki w miare ok , listening srednio , słownictwo okreslilabym jako dobre - dużo rozumiem choć ,zeby pisać wypracowanie to nie jest to slownictwo jakieś wyszukane raczej srednio-zaawansowane .
Niemiecki - zaczynam w sumie prawie od niczego ponieważ teraz w 3 klasie mam tylko angielski i muszę poprzypominać sobie wszystko od początku niestety .
Czy mógłby mi ktoś zaproponować jak to rozplanować ? ( Polski to nie problem bo wystarczy tylko poprzypominać sobie lektury ) Wiem , ze cięzko okreslic idealny sposób bo każdy inaczej się uczy ale ja sama naprawde nie wiem jak to wszystko ogarnąć wiec mam nadzieje , ze kazdy dorzuci jakis pomysł i może razem cos wymyslimy :)
Zależy mi na jak najlepszych wynikach bo mam zamniar isc na studia jezykowe a jak wiadomo ciezko się tam dostac :)