NKJO egzamin wstępny ???

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Mam pytanie odnośnie egzaminów na studia na j. angielski. Mam starą mature i będę pisał egzamin wstępny i óźniej ustny. Czy ktoś wie co jest na pisemnym, a co pytają na ustnym ???

Dzięki
a na jakie kolegium się wybierasz bo ja chcę do Gdańska i też się na tym zastanawiam. ja bede miała tylko ustny. jak pytałam w kolegium w gdańsku o tę rozmowe to mówili ze najczestsze pyt. to np. dlaczego ta szkoła, dlaczego ten kierunek, moze być tez ao zabytki i kulturę Usa i Angliioraz recenzja jakiejś ksiązki albo filmu. ale chciałabum wiedziec coś dokładniej
osoby posiadajace nowa mature sa zwolnieni z egzaminow wstepnych? czeka ich tylko rozmowa wstepna?
Ja do Rzeszowa ale pytania pewnie powtarzają się te same. Pożyjemy zobaczymy jak będzie :)
Oczywiście na wszystkie pytania trzeba odpowiedzieć po angielsku ? Myślałem że będzie jakieś losowanie karteczek tak jak na maturze i opisywanie czegoś.
Dedektyw a masz może coś o tych zabytkach i kulturze Usa i UK bo akurat w tym temacie nie wiem co można powiedzieć :)
a kto wie jak wygląda pisemny egzamin wstępny na anglistyke??? jakie to są testy ?
Temat przeniesiony do archwium.