A może ktoś nie zdał :(

Temat przeniesiony do archwium.
Gratuluję wszystkim, którzy zdali mi się nie udało i chyba jestem jedyny :( Może spróbuję zimą chociaż to już będzie po nowemu i nie wiem, czy ta forma nie będzie gorsza.
Ja zdawałam rok temu w lato( gdy miałam 14 lat ).Nie zdałam i dostałam co tu ukrywać EEEEEE! Ale w tym roku przystąpiłam drugi raz i zdałam CCCCCCCCC.Z czego bardzo się cieszę.Dla mnie była to 1 lekcja nie ma co rezygnować a przez rok można się dużo nauczyć. Więc próbuj, na pewno się uda!
Ale dlaczego chcecie jeszcze raz podejsc do fce? nie lepiej rpzylozyc sie i podejsc do cae??
Witaj. Nie martw sie niezdanym egzaminem. Ja podchodziłam dwa razy i za drugim się udało. Co ciekawe, wszystkie części oprócz writingu napisałam podobnie jak poprzednio (należy zaznaczyć, że zaprzestałam nauki angielskiego po niezdanym pierwszym podejściu), natomiast writing ostatnio miałam tak nisko, że niżej się nie dało, a teraz jest najlepiej i prawie maksymalnie dobrze. Tak więc, zastanawia mnie kwestia, w jaki sposób coś takiego mogło się stać. Do egzaminu przygotowywałam się: na pierwszy egzamin-rok, a na drugi- 3 miesiące! i to mniej intensywnie, bo nie miałam czasu, a writingi napisałam raptem 4 w ciągu tego okresu. I teraz tak sobie myślę, że mogłam wtedy dopłacić i poprosić o ponowne sprawdzenie pracy. Może to nie moja niewiedza tylko ich pomyłka doprowadziła do niezdanego egzaminu? Tego się już nie dowiem, bo praca została już zniszczona. Ale wiem jedno: mój angielski wcale nie jest lepszy niż ostatnio, bo moje lenistwo wygrywa z ewentualnym zapałem do pracy. Może nawet trochę gorszy, bo miałam długą przerwę w nauce języka. Tak więc, nie załamuj się i walcz do końca, bo jakiś tam BC nie może nam psuć humoru na lato2008:):) POzdrawiam
Wszystkim wielkie dzięki za wsparcie. Fakt, że dziwne w ocenie tego egzaminu jest to, że większoś ludzi uzyskuje lepsze oceny z części, w których byli słabi a o wiele gorsze z tych, z którymi w ogóle nie mieli problemów.
Pozdrawiam
nie zdalam:((((( moje podejscie 3,brak mi slow,gdzie robie blad?????
Słuchajcie zainteresowało mnie to,że niby można dopłacić i praca może być sprawdzoan jeszcze raz..może ktoś to dokładnie opisać..w jakim czasie ,ile to kosztuje czy warto itd..
>nie zdalam:((((( moje podejscie 3,brak mi slow,gdzie robie blad?????
Na SoR podają Ci, gdzie zrobiłaś błąd i to musisz poprawic, no chyba, że za każdym razme upierdzielają Cię na czym innym to już jest wtedy problem. Moja rada: kopnij w dupę to całe FCE, bo szkoda kasy, idź na kurs i spróbuj sił z CAE.pozdr.
>Słuchajcie zainteresowało mnie to,że niby można dopłacić i praca może być sprawdzoan jeszcze raz..może ktoś to dokładnie opisać..w jakim czasie ,ile to kosztuje czy warto itd..

Kosztuje chyba ok. 60 funtów, wtedy całą pracę jeszcze raz sprawdzają. Jest też opcja darmowa, podliczają jeszcze raz punkty. Moim zdaniem nie warto się w to bawic, bo jak Cię uwalili, to mieli swoje podstawy, szkoda kasy, lepiej ją wydac na coś pożyteczniejszego :)
głupie jest to,że nie wiemy ile dokładnie procent mamy..bo jeśli np.58 czy 59 to warto poprosić o sprawdzenie pracy jeszcze raz..ale jak np.56..to chyba nie ma sensu..tylko jak sie tego dowiedzieć..ech
faktycznie, to jest beznadziejne... za taką kasę powinni podac dokładny wynik egzaminu.
>>>głupie jest to,że nie wiemy ile dokładnie procent mamy..bo jeśli
np.58 czy 59 to warto poprosić o sprawdzenie pracy jeszcze raz..

...Ale jak dostalas 58 czy 59 to i po drugim sprawdzeniu dostaniesz tylko 58 czy 59. Bo faktycznie w jaki sposob mozesz dostac inne punkty?
Jak dostaniesz inny wynik to przeciez znaczyloby to, ze wszystkie inne wyniki tez ktos powinnien sprawdzic, bo jak tutaj na twoim jest blad to i beda bledy w innych wynikach. A do tego przeciez nigdy sie nie przyznaja.
hej
ja tez nie zdalam juz 2 raz :-( wiec chyba sie poddam i juz nie bede probowac trzeci raz , mialam D
speaking-weak
bordeline- use of english
a reszta good

ale mam dola dzis
pozdrawiam cie
Aga
A przygotowywałaś się sama czy w szkole językowej?
Wiem z własnego doświadczenia ,że dobra szkoła(a zwłaszcza dobry nauczyciel-native najlepszy) to połowa sukcesu.
to ci dziewnie coś ocenili, bo ja jak swego czasu zdawałem FCE to miałem podobny układ, tyle że weak miałem z readingu, a UoE i Writing borederline zaraz pod good, listening i speaking good i miałem C... może coś ci popieprzyli jednak?
aha..no to ja miałam.. speaka na tej granicy najwyższej good i exceptional..na good jeszcze writing na borderline wysoko przy good prawie listening troszke nizej use i na lini tez granicznej weak reading.. szczerze to jestem pewna,że zabrakło mi jakiegoś jednego procenta :(
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Szkoły językowe