zestaw A kraków 25.05

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |
no i juz po!!!!! ale nie powiem zebym byla zadowolna, zadnej odpowiedzi nie jestem pewna i nie wiem czy tylko ja mialam takie problemy, czy to bylo naprawde trudne....???jezeli ktos pamieta odpowiedzi jakie zazanaczyl niech napisze tu na forum -porownamy:) moze mi sie cos zgodzi z odpowiedziami u innych.
Ja zdawalam wczoraj w Bydgoszczy i mialam zestaw A! Jezeli chcesz wymienic sie odp. to podaje moj [gg]
Heja! Ja tez mialam dzisiaj o 9.00 w Krakowie, zestaw A. Jaki masz numer, ja mam 19 (taka wysoka blondynka w dzinsowej kurtce, moze pamietasz;))) Tez nie jestem pewna i uwazam, ze bylo trudne! Napisz ci to co pamietam, porownajmy odp.:
Wiec w part 1 :
w 1. pytaniu dalam zeby nie uwazywac srodkow, ktore zwabiaja owady
w pytaniu o zawody spotyowe skzolne, ze taka babka opowiadala, dalam ;she didn't think anyone enjoyed it"
w pytaniu o pociągi w rozmowie telefoniczej dalam ze family member
ech...wiecej chyba nie pamietam;)
w part 2 mialam takie odp (nie po kolei): Btirish Airwaves,australia, cabin,9 monts, accurate,tired, the sea i nie wiedzialam kilku, strzelałam: oxygen, help (tam w tych ludziach ze in advance zaplanowal)
w part 4 dalam w ostatnim ze uwaza ze tourism "can be good", ludzie "wasting oppurtunities", on w afryce "had no expectations", zaczala mu sie love do podrozy "when he read something as a child", teraz jest "more organised".
Prosze, napisz jakie ty mialas odp.!!!
hmmmm cos mi sie zdaje ze to byl zestaw D w Lublinie. :)
a w part 2 do czego ten gość porównywał sterowanie samolotem ? do sterowania rowerem czy ciałem? a part 4 przygoda na icebergu była ridicolous czy dangerous?
wg mnie pogoda na icebergu byla dangerous, a porownywal do motorbike napisalam... Pewnie zle... Napiszcie, czy wam sie cos zgadza!!!
a wlasnie w part 1, to byl program dla dzieci, play about a child czy o wakacjach??? I ta autorka ksiazek skad czerpala idee- z zycia, stoopniowo wymyslala czy juz wiedziala jak miala pisac???
heja!!!! wiec tak mniej wiecej to samo- pyt 1 napisalam tez srodki przeciw owadom i tu luka nie pamietam a potem ostatnie pytanie co mowila baba o tych gosciach to napewno nie dalam refuse an invitation tylko to drugie denying cos tam. part 2- the british airways,cabin, 9 months,australia, tired, accurate, cos tam steering -dalam body ale chyba do kitu, deserts and mountains, reszty nie wiedzialam i nie napisalam, potem ta part 4-1 ze z ogladal film o afryce czy cos takiego ,more organised, ridiculous, wasting oportunities, o tej turystyce to to ostatnie cos tam manage-ale pewnie zle i wiecej sobie nie moge przypomniec- ale ulotna pamiec.!!!!!!
heh dzieki:))) a jaki masz numerek??? Ja siedzialam w ostatniej lawce, chociaz w sumie to bez znaczenia bo i tak nie dalo sie nic odpisac!!!
0026 to moj numerek, 2 lawka od przodu ,no a odpisywaniu nie bylo mowy!!!!!! jak pamietasz jeszcze jakies odpowiedzi co zaznaczylas to napisz prosze- co z pytaniem co ta baba o odwiedzinach i gosciach mowila co napisalas?
a jeszcze sobie przypomnialam ze tam gdzie chodzilo o pociagi to dalam " at an office" ale pewnie zle ja naprawde niczego nei jestem pewna:(
eee nie martw sie na pewno dobrze, a z tymi gosci z ta babka to ja dalam ze "cośtam an accusation" (chyba denying). A co dałaś z tą novelist?? Ja wlasnie w tej part 1 nie jestem niczego pewna!!! a ktore ci zostalo w part 3?? Bo mnie B (ale nie pamietam co to bylo)
tez dalam -denying an accusation, a przy novelist dalam ze jej pomysly sie develop cos tam cos tam:) a ty?
a w part 3 to pamietam tyle ze w ostatnim dalam c czyli ze wolal sie spotykac z ludzmi niz chodzic na kurs-cos w tym stylu, moze pamietasz jak po kolei dawalas w part 3 a i jeszcze w part 3 w tej pierwszej to dalam chyba f
a moze pamietasz co dalas przy tym gosciu co zapowiadal jakis program play about a child czy holiday programm?
ja dalam to drugie...... jejku ale wedlug mnie byl trudny ten listening.
jejq to ja mma chyba zle wszystko... w part 3 w pierwszym chyba dalam d, a w ostatnim dałam tez ze wolał social life. A przy programie dalam ze to byl play about a child! Z novelist nie wiem czy mialam develop, wiem ze "costam GRADUALLY". Pozdrawiam, uszy do gory;))) Na pewno cos mamy dobrze;)))
develop gradually czyli to samo co ja dalas przy tej novelist!!!!:)no pewnie ze mamy cos dobrze- musimy miec.Trzymam kciuki za pozostale czesci, jeszcz tam bedzie mozna nadrobic troche punktow. Trzeba miec nadzieje ze zdamy:) jeszcze zostalo 3 tygonie i bedzie po wszytkim.Pozdrawiam!!!!
a moze ktos pamieta co dal w part 1 w pytaniu gdzie ta babaka dzwonila w zwiazku z pociagiem -ja dalam do someone at on office ale niektorzy mieli family member.
ja mam tak samo jak Ty!
ja też :))
>ja też :))
to moze rzeczywiscie bylo tak z ta babka i pociagiem ze dzwonila do kogos " at an office" mam nadzieje:)
Ej ludzie tak jest ciezko weryfikowac! Co wy na to zeby zgadac sie np na gg.. i sprawdzic wszystkie odpowiedzi a potem podac do ogolnej wiadomosci ? Pozdraiwam i podaje swoje GG : 1206635 ..
Moj nr GG to 745433, napiszcie to skonsultoujemy odp!!! Ja pisalam wersje z podróżnikiem i z pilotem samolotu!!!
a moje gg to 4333240- kontaktujmy sie i ustalmy co i jak z tym zestawem A i odpowiedziami, obawiam sie ze jednak bedzie ciezko ustalic kto ma dobrze a kto zle:) bylo naprawde ciezko na tym listeningu!!!!!czy tez tak sadzicie?pozdrawiam!!!!!!
Hejka:) Tez pisalam dzisiaj i mialam ten arcytrudny zestaw A:( Ale widze,ze tyle ile ludzi tutaj, tyle odpowiedzi;) Mam pomysl-moze zaglada tutaj ktos z egzaminatorow i napisze nam jakie w koncu sa poprawne odpowiedzi???
A co z tym, gdzie trzeba było dopasować zdania do speakerów mówiących o kursach.
Ja miałem taki problem z babką , która mówiła że kurs musiał być dofinansowany przez uniwersytet.Dałem:"Good value for money".A póżniej było następne, nie pamiętam co zaznaczyłem, ale też nie wiedziałem.

pisalem tez zestaw A... napisze co mialem ja i moj kumpel, zaraz po egzaminie prawie caly test "przerobilismy", piszcie wasze komentarze, bo nie wiem czy to jest dobrze!
Part 1: 1 cos o szamponie (B) 2 fulfill their aims 3 ? 4 o tym komiku, cos ze lucky accident 5 dzwonila do biura? 6 a? tylko o czym to bylo? 7 deny accusatinon 8 reading of a book
Part 2: British Airways, cabin, motorbike, fuel, helpers ,accurate, seas, hungry and tired, 9 months, Australia (nie w kolejnosci, ale tak chyba ma byc)
Part 3: 1 d chyba jeszcze chce raz jeszcze zaczac kurs (kajakarstwa?) 2 mowila cos o hotelu dalem ze good value 3 e 4 ten uczyl sie informatyki cos o sobie odkryl (f?) 5 prefer social life zostalo mi chyba a lub b
Part 4 : 1 b from reading of a book 2 nie jestem pewien a/b 3 more orginised (C?) 4 he regards it as ridiculus 5 "musi miec jakis cel" (c?) 6 wasting opportunities b 7 turism can be a good thing
piszcie jak sobie cos wam przypomialo!

witam !!
Wiekszosc odpowiedzi pokrywa mi sie z toba, ale mam watpliowsci co do tego 8 w part 1 .
Zaznaczyles ze "reading a book" .. mi sie wydaje ze chodzi tu o children play , bo uzyli slowa "performance" czyli wystep .. co o tym myslisz?
Masz racje, ze byla mowa o performance, ale z pytalem sie o caly part 1 4 osob i mialy w tym pytaniu b... reki za to nie dam sobie uciac, ale...
Najmniej pewny jestem part 3, mozesz napisac jakie miales odpowiedzi?
a ja mam holiday programme , bo usłyszałam coś o holiday i forget about work ...
Oj, z tym part 3 to bedzie problem, bo ciezko mi jest cokolwiek sobie przypominec, pamietam jedynie ze zostala mi nie uzyta opcja B..
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |

« 

FCE - sesja letnia 2003

»

FCE - sesja letnia 2003