LISTENING

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktoś mi może powiedzieć jak oceniany jest speaking? Co z tzw. \"literówkami\". Jak napisałam np 19 słownie źle, tzn bbez jakiejś literki, albo np zamiast garden - gardens? Co to od razu 0 pkt.?
z tego co mi wiadomo w listeningu nie liczą się literówki, pod warunkiem, ze napisany wyraz nie ma innego znaczenia od zamierzanego
Hmm, a jak myślicie, albo wiecie, czy jeśli napsałam tylko India, zamiast Nothern India to jest od razu całe źle? jak o ni to oceniają?
a czy liczy sie wpisanie liczby tzn.. numerków. np 6, 45, czy trzeba \"spellować\"? o listening mi oczywiscie chodzi, cio myślicie, albo . cio wiecie?
jeżeli nie napisałaś jakiegoś słowa, to sorry - wszystko przekreślone - znaczy nie masz punkcika za to \"luke\", a numerki to chyba się obojętnie piszę można i przeliterować i cyfrą
Z tego co wiem to mozesz blednie napisac wyraz dopoki jest on rozpoznawalny...Listening nie jest forma dyktanda czy pisania ze sluchu,nie musisz pisac wszystkiego co powiedzieli slowo w slowo,po prostu musisz miec to \'kluczowe\',najwazniejsze slowo.. Tak wiec,calkiem mozliwe ze Ci uznaja.Luz :)
A ja wpisałam Nodern India... (po niemiecku :D )
No ja napisalam coś w rodzaju Noven India, chyba nawet nie ma takiego słówka, ale tak usłyszałam zamiast Northern, myślałam, że to może jakaś nazwa czy cóś :D
Numerki absolutnie na pewno obojetnie, pytałam się anglistki
Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Matura

»

Pomoc językowa