SoR i co wy na to??

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym sie dowiedzieć jak wy oceniacie wasz SoR... ja np dowiedzialam sie że najgorzej poszedł mi speaking czego wogole sie nie spodziewałam... wredne babsztyle a wydawaly sie takie mile ;)
Najlepiej listening dalej writing ... dalej use+reading....
A jak to sie przedstawia u was ??
Niestety, twoje wrażenia nie są odosobnione. Od kiedy pojawiły się nowe SoR, czyli od 4 lat, ludzie nie potrafią zinterpretować swoich wyników. Co więcej, na oko lepsza SoR ma D, a nieco gorsza C. W naszej szkole zdarzało nam się z linijką mierzyć, kto ile miał procent. Mówimy o tym na zebraniach. Kiedyś przychodziły procenty, a nie wykresy.
Co do wrażeń i ocen. Ci co egzaminują mają standard zachowań i to że się uśmiechają, to zwyzajnie regulamin- mają stowrzyć dobry klimat.Potem analizują wypowiedź, już się nie uśmiechają i liczą punkty. Na speakingu dostajesz ocenę za

task achievement- czy gadasz na temat i wyczerpująco

grammar and structure

vocabulary resource

prosodic features - intonacja i akcent, w tym wymowa pojedynczych dźwięków

interactive communication, czyli jak pracujesz w parze i czy sie komunikujesz , łącznie z oidpowiednim zachowanime, czyli np. eye contact- czy nie gapisz się pod stół, tylko w oczy.

I dopiero wychodzi jedna ocena, a właściwie procenty.
Ale zdałaś i to sie liczy. PZDR
A ja podam w kolejności od czesci ktora poszla mi najlepiej do takiej ktora poszla mi nagorzej:

1. Use of English

2. Listening

3. Speaking

4. Writing

5. Reading (najgorzej - tak przeczuwalam)

Koncowy wynik: B!!! ;)