interpretacja statement of results

Temat przeniesiony do archwium.
sprawa wydaje sie moze banalna..ale jak to jest.Mówie o tabelce candidate profile. jest podzielona na 5 wycieniowanych rpostokatów.czy powyżej "exceptional" jeeli jest jakas zcesc napsiana to znaczy ,ze jst na 'A'. pzreciez sa 4 okreslenia poziomy a nie jak ocen 5(A, B, C, D, E, ).chciałbym wiedziec, jakia po rpostu jest moja "literka":P...czy tak mocna czy sie ledwo załapałam! dzieki za odp.
na wykresie jest pięć pól i czterygranice. Powyżej exceptional to ocena A, lub od 80% , jak kto woli. Między exceptional i good to odległośc tylko 4% i ocena B ( od 75% do 79% ). Pomiędzy good i borderline jest aż 14 % i ocena C ( od 60% do 74% ). Poniżej borderline egzamin jest niezdany. Pomiędzy borderline i weak jest ocena D, lub jak kto woli od 55% do 59%. Poniżej weak jest E, lub poniżej 54%. Ocena F jest wtedy, kiedy kandydat nie może zostać oceniony z jakiegoś powodu i nie jest zgldniona. Mylne jest to, że pola stakiej samej szerokości, a wartość procentową m aja inną. Ocena B i D to tylko $%, a C 14%, A - 20%.
Nie jest to czytelny wykres dla kogos , kto widzi to pierwszy raz.
dzieki za szybka odp:)
tylko gdzieś pod tabelką jest napisane że te pola nie mają nic wspólnego z ocenami A - E ;)
To nie jest tak jak piszesz, tą tabelkę nie można połączyć z ocenami A-E, bo według Twoich ustaleń ja dostałam C z 3 czesci, a z 2 D. No i jakim cudem koncowy wynik jest pozytywny?? Pozdrawiam
Zdziwie cię.

Byly przypadki ze ktos dostal D z 3 czesci, z 2 C (mocne) i zdawał. Procenty.
Dlatego mówie ze ta tabelka to nie podział na oceny A-E, tylko bardziej na procenty. I nie mozna z niej powiedziec ze dostałam 3xC, 2xB, ocena jest dopiero po zebraniu wszystkich punktów.
jasne, że masz rację, bo nie ma teoretycznie ocen za żadną częśc osobno, tylko procenty. Ale, tak dla naszego dobrego samopoczucia i dla ewentualnej bardziej obrazowej prezentacji wymagań mówi się potocznie, że np. oto ze speakingu "dostałem A", bo jestem powyżej 80%, a za powyżej 80% jest A. Ocena na wiadectwie to oczywiście średnia tych wszystkich procentów.
reading A, use of English-B, listening- B, speaking-C, writing-C, ocena końcowa: B. Pozdro.
Ja troche z innej paki. Czy jeżeli zapisuje sie na egzamin przez szkole jezykowa to SoR przychodzi do domu czy trzeba sie pofatygowac do swojej szkoly zeby dostac wyniki?Z gory dzieks za info. Pozdrawiam :)
Jeśli się zapisujesz przez szkołę, lub w szkole jak kto woli, to twoje papiery są wkładane do teczki szkoły. jesli szkoła już odebrała teczkę z British Council, lub centrum egzaminacyjnego, musisz odebrać w szkole. Jesli nie możesz z teczki odebrać w centrum, ale musisz mieć dokument tożsamości.
Najwyrazniej mnie takze poszedl najgorzej writing...A byla to moja mocna strona!Hueh, no dziwne, dziwne...

Use of English- A, Listening-B, Speaking-B Reading-C+ Writing-C all in all=B

Imho dziwne to jest. Ale coz. Egzamin to egzamin :)

Pozdrawiam
wiem,że mamy starego usa, zajmę sie tym jutro!!! dzisiaj juz nikogo nie ma
Zaden to przeciez problem ;) Nie bede robic klopotu, tylko informuję ;)
luuuuudzie!!! o czym jest ta dyskusja? przecież na SoR jest jasno: "The bars above DO NOT correspond to the marks A - E" czy coś takiego... więc skąd reading na A, a writing na C? niestety, takich informacji Cambridge nie udostępnia i ze SoR ich nie odczytacie, a że ta tabelka jest g... warta i nic z niej nie wynika to już inny problem.
Tak że odpwoiadając na pytanie autorki wątku, SoR ciążko zinterpretowac i tak naprawdę wynika z niego tylko którą częśc napisałaś lepiej, a którą gorzej w stosunku do inych. Procentów nei odczytasz.
No wiesz nie zupełnie.Gdyż jednak excellent to opisowa ocena oceny A, a borderline to granica 60%, czyli zdania. Weak to poniżej 54%. Tak dowiadujemy sie na zebraniach.Można więc dla potrzeb zwykłego szaregfo ucznia "przymierzyć się" do ocen.
They do not correspond to marks A-E, but they DO correspond to the points, and in consequence to the per cents you gain from each paper. So, they DO correspond to marks A-E, even if the result is not assigned to the Statement of Results itself.

Best wishes
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Business English

»

FCE - sesja letnia 2005