moje teamty speakingu

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!
Jako ze z tej stronki nazbieralam troche tematow na speaking co mi pomoglo, zamieszcze rowniez swoje tematy ktore dostalam dzisiaj czyli 30.XI.:-)
1czesc:czy jestem z Lublina a jako ze nie mialam powiedziec cos o swoim miescie czy je lubie i jaka zalety mieszkania w malym miescie.
2czesc:obrazki-moje-na 1 stacja kolejowa mysle ze w jakims duzym miescie z pociagami intercity;2 stacja kolejowa w jakims muzulmanskim miescie-pelno straganow i ludzi z turbanami na glowie i stare pociagi
moja partnerka:1-ojciec z synem graja w gre na komputerze;2 rodzinka jadaca na rowerach.
kazda z nas miala porownac swoje obrazki
3czesc:ja dostalam pytanie co w moim miescie ludzie robia w wolnym czasie
a moja partnerka czy kiedykolwiek jechala pociagiem i jak to wspomina
cz.4.dostalysmy obrazki:pieniadze,rodzina.przyjaciele,wakacje,zywnosc,milosc-ktore sa najbardziej wazne w zyciu czlowieka
5cz-pytania-ktory okres w swoim zyciu wspominasz najmilej?
czy lubisz chodzic do kina i teatru?
jakie filmy ogladasz?
czy lubiesz filmy z happy endem?
co nam daja takie filmy?

To chyba wszystko.
Powodzenia i pozdrawiam
P.S.jesli ktos jest zaineteresowany moge podeslac teamty jakie pozbieralam z roznych stronek ze speakingow.:-)
Goska.
Hej!! dzieki ze napisales jakie tematy miales na speakingu, bo ja mam 6. 12 i strasznie sie boje :( nie wiem jak to bedzie ??!!chodzi glownie o stres....... Moglbys przeslac na marlena62wp.pl materialy jakie masz. Bede bardzo bardzo wdzieczna!!:)
See You, Marlena
hej ja tez poprosze [email] a moze tak latwiej by ci bylo poprostu na forum zamiescic?:)pozdrawiam
ja miałam:
1)facet wyskakuje z samolotu jakis kind of jumping;)
2)2 laski w samolocie,jedna czyta gazetę ,druga słucha walkmana
i pytanie jak te osoby się czują
Pozdrówka!!:)
hej hej, bardzo bym prosila o liste tematow do speaking od osoby, ktora ja juz posiada :-)))) [email]
bylbym wdzieczny gdymys tez mi przeslala albo na gg mi powiedziala 3852699, z gory dzieki :)
Byłbym naprawdę bardzo wdzięczny gdybyście mogli mi przesłać swoje tematy... Mam listening 7 XII, a resztę 14 i 15 XII. Z góry thx Mój adres: [email]
mam 7 grudnia speakin i w razie możliwości proszę o przesłanie tych temacików... Z góry dzięki!
Mój adresik: [email]
czesc!!! jestem zainteresowana Twoimi materialami ze speakingami. moj adres: [email] z góry dziekuje pa:)
czesc!!! gdybys byla tak mila i takze mi przeslala te tematy na speaking to bylabym baaaaardzo wdzieczna!!! [email] Wielkie dzieki!!!pa!
Rowniez bede wdzieczna za podeslanie temacikow do spikingu bo tego sie boje najbardziej... to jush jutro... aaa!!! pozdr. [email]
Bardzo prosze o zamieszczanie takich materialow na forum - kazda zainteresowana osoba skorzysta a w przeciwnym razie tworzy sie potezny watek w ktorym sa podawane tylko emaile - nie jest to zbyt pomocne dla innych uzytkownikow strony.

pozdrawiam
Bardzo prosze o zamieszczanie takich materialow na forum - kazda zainteresowana osoba skorzysta a w przeciwnym razie tworzy sie potezny watek w ktorym sa podawane tylko emaile - nie jest to zbyt pomocne dla innych uzytkownikow strony.

pozdrawiam
Tez mam jutro speaking, przeslij tematy na [email] jak mozesz
is it easy to be happy??

Obrazki : mur chiński i wybrzeże morza – gdzie ludzie spędzają wakacje?

Obrazki : Mężczyzna z namiotem na szczycie góry, drugi płynący na pontonie przez rzekę.

Obrazki : Kobieta w biurze, kobieta w helikopterze.

Obrazki : różne sposoby uczenia się i podróżowania – czy podróżuje na długie dystansy.

Obrazki : grupa dzieci malujących z nauczycielem, dziecko malujące chleb farbami – czy jest lepiej żeby dzieci malowały same czy pod opieką dorosłych?

Obrazki: diabelski młyn, fajerwerki na operą – rozrywka..

Obrazki: samolot otoczony ludźmi i ptak podziwiany przez ludzi – porównanie

Obrazki : dzieci lepią ciasteczka, wykład na uczelni – two different ways of learning. Which is better?

Obrazki : ludzie odpoczywający w podróży na wakacje, strażacy odpoczywający po akcji – two forms of break? Why people need a break?
Obrazki : fotograf robi zdjęcia turystom, fotograf robi zdjęcia gepardowi.
Obrazki: rower , restauracja – różne sposoby spędzania wolnego czasu
Obrazki : chłopiec rozpakowujący prezenty, kobita radiowiec odbierająca kwiaty.
Obrazki: - wyścig ferrari i zawody pływackie.
Obrazki: rozne sposoby uczenia się – w grupie,pojedynczo
Obrazki:sporty niebezpieczne,trudne
Obrazki: lekarz,kosmonauta- która prace bys wolal
Obrazki: rodzina nad morzem, tlum ludzi patrzacych na wystawe lotnicza – which way of spending spare time would you choose and why
Obrazki:ludzie opalajacy się nad jeziorem,ludzie na zamku w gorach-po co tam przychodza
Obrazki:kobiety w samolocie, facet wyskakujacy z samolotu-co czuja
Obrazki: Bus,car-porownanie
Obrazki: ludzi z zakupami, rodzina na pikniku-gdzie ida i po co
Obrazki: mezczyzna z namiotem na szczycie gory, plynacy na pontonie-porownanie

1. cos o sobie
2. co robisz w swoim miescie
3. czy masz duza rodzine
4. czy mieszkasz w duzym miescie
5. czy sa tam placowki do uprawiana sportu
6. co wspomina z pierwszego dnia szkoly
7. co z rzeczy robionych teraz będzie mialo znaczenie za 15lat
8. porownaj zycie teraz i 15lat temu
9. czy twoje weekendy sa relaksujace
10. z kim mieszkasz
11. powiedz o swoim miescie
12. ulubiony miesiac i dlaczego
13. czy lubisz sluchac muzyki
14. czy sportowcy powinni zarabiac wiecej

· plemie afrykanskie
· polykacz ognia
· balet
· taniec ludowy
· taniec z wezami
· klowni
· fajerwerki
wyklucz te których nie chcesz w programie artystycznym dla dzieci i ich rodzicow

kraj
kultura
tradysja

· sport
· moda
· muzyka
· ksiazki
ulozyc program mlodziezowy

· dom
· przyjazn
· jedzenie
· podroze
· milosc
co jest najwazniejsze w zyciu czlowieka

means of transport,
Difference between life nowadays and 15 years ago

Tradycje

jako ze ludzie mnie troche besztaja za to ze przesylam to mailami to zostawiam to tutaj.
Obrazki: czterech rumunow grajacych na ulicy na roznych instrumentach / DJ na ulicy z gramofonami.
Pyt. Dlaczego dzieci powinny spedzac czas na wsi kiedy sa małe.
włąśnie przed 15 min qwrocilam ze speakingu
facet z chrustem na ośle w gorach & busy street pyt. dlaczego szybkie poruszanie sie jest wazne w dzisiejszych czasach

nawet bylo dobrze tylko starsznie trzymali sie czasu...
Temat przeniesiony do archwium.