miałem dziś speaking w kraku o 1615 i potwierdzam nie było najgorzej. pani jadwiga mówiła wyraźnie, wszystko było zrozumiałe, była miła ech i och. ogólnie spoko. czas tam w środku leci naprawdę szybko, wchodzicie i zaraz trzeba wychodzić. dobra koniec tego, pewnie chcecie znać pytania. oto one:
#1 - pytanie dla "mojego partnera": czy podoba Ci się kraków, co się podoba, krótko opisz miasto. ja miałem dodać coś do ego wypowiedzi
#2- dwa obrazki. ja miałem na jednym wysokie budynki nad wybrzeżem, jakieś exkluzywne hotele, etc a na drugim spokojną dzielnicę z małymi domkamii jednorodzinnymi. of koz porównać i powiedzieć gdzie by się wolało mieszkać
on miał dziecko zgłaszające się na zajęciach ok 10 lat, na drugim kobieta przymierzająca tapetę do pokoju i pytająca męża/chłopaka czy pasuje. pytanie porównać i powiedzieć czy warto jest zadawać pytania @#?^#$%
#3 - dostaliśmy rysunek z cd-playerem, komórką, budzikiem, laptopem, kamerą, zdjęciem rodzinnym, TV, chyba tyle i wybrać trzy z nich, które zabrałoby się w trzymiesięczną podróż zagraniczną. mieliśmy ustalić między sobą i po 4 minetach odpowiedzieć.
#4 - po dwa pytania odnośnie podróżowania. miałem jakimi rodzajami transportu ludzie podróżują, a on miał czemu ludzie podróżują oraz za czym byś tęsknił zostawiając to w kraju w podróży zagranicznej. sorki, ale czwartego pytania nie mogę sobie za chiny przypomnieć. mam nadzieję, że ten post pomoże wam się przygotować do speakingu i nie pójdziecie tak w ciemno jak ja. podejrzewam, że wczoraj była już pierwsza runda ludzi, ale nikt się nie pofatygował, aby coś naskrobać. KIJ IM W OKO.
a jeszcze jedno, przejrzyjcie posty z sesji wiosennej. pytania są podobne, szkoda, że tego nie wiedziałem.
pozdrawiam
aha, jeśli mieliście listening a czeka was speaking i przeczytaliście mojego posta i skorzystaliście z moich info to z laski swojej opiszcie pytanka z listeningu. może tym razem ja skorzystam.