Cze ktoś już miał speaking w sesji zimowej 2004?

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć! Miał już ktoś egzamin ze speakingu w tym roku? Może jakieś temaciki? Jak ktoś coś wie, to będzie super jak się podzieli. Mój nr [gg]
Ja nawet jeszcze papierów nie dostałam kiedy będę miała FCE :/ Czy komuś przytrafiła się podobna sytuacja w Olsztynie? A tematy są przeważnie podobne z tego co słyszałam
Zdawałem FCE w czrerwcu, speaking był dość przyjemny , a główny temat rozmowy one to one dotyczył wolności dorastającej młodzieży, jak daleko powinna być posunięta wolonośc itp. (dla mnie był trochę infantylny), ale to moje zdanie.
To coś długo chyba? Ja dostałam zawiadomienie jakiś miesiąc temu
Witam, ja również jeszcze nie dostałem zawiadomienia, a co ciekawsze nie moge dodzwonić się do mojego ośrodka egzaminacyjnego w Częstochowie. Powinnaś zadzwonić do swojego.
Siedzę w domu i czekam na pocztę polską. Miało być dziś. A nie ma :|
I faktycznie, byłoby miło, gdyby ktoś się podzielił doswiadczeniami z speaking... Niby nic, a mnie by uspokoilo stwierdzenie, że nie jest tak źle.

Pozdrawiam
Właśnie przyszło :P
4 grudnia.
Łojery :]
O ile się nie mylę, to sesja 'grudniowa' zaczyna się od 18 lub 19 listopada,
więc nikt jeszcze nie mógł mieć speaking-u.
Ale jak ktoś będzie juz po którejś z części to niech napisze koniecznie.
Bardzo bym prosił o wszelkie informacje dotyczące speakingu bo 27 listopada mnie to czeka !!! [email]
Papiery już przyszły na szczęście :) (tj.16 listopada) Listening & speaking w Olsztynie jest 4 grudnia - listening od 12.30 a speaking 16.15 :P Jak dla mnie trochę dziwne pory, wolałabym gdyby to się zaczęło trochę wcześniej , zanim nerwy mnie zjedzą ;> Za to papers 1,2,3 są 11 grudnia od godziny 9. :P Jeżeli ktoś by mógł napisać dokładniej jakie tematy były na speakingu podczas poprzednich egzaminów to byłabym bardzo wdzięczna :)
[email]
ja mam 21 listopada- w niedziele...
Ja dzisiaj bede dzwonic, bo jeszcze papierow nie dostalem, kiedy mam :/
Ja mam w Olsztynie 4 grudnia speaking o 15, a litening o 16
No cóż ja mam jutro speaking. Jak ktoś miał dzisiaj to mógłby wpisać tematy jakie dostał. Chciałbym się sprawdzić jeszcze dzisiaj ;)
A listening za tydzien. Wszystko natomiast w Krakowie.
ja mam jutro speaking, a w sobote 27.11 listening.... troche sie denerwuje, ale mysle, ze bedzie dobrze... jutro napisze co mialam na speakingu... papa
no wlasnie ja tez mam jutro speaking....wiec Ci co juz mieli to mogliby sie podzielic informacjami !!! To juz 2-gi dzien egzaminow wiec ktos musial miec speaking !!!
no i cisza... ja tez mam jutro ;(
No ja też mam jutro speaking, i jestem little scared....
Prosze niech ktoś da znać co dokładnie bylo. Jutro zdaje w Krakowie.
Też mam jutro speaking w Krakowie-niech się wypowie ktoś kto dziś zdawał!please!!!!
dzis 21...tez mam i listening i speaking, ale tu chyba albo malo kto mial to co my juz za soba albo byl malozainteresowany aby tu sie wypowiadac i komus pomoc
liczylam ze ciut jeszcze cos sie dowiem przed dzisiejszym egz...coz moge liczyc jedynie na siebie
pozdrawiam
Hejka!!! Ja juz jestem po speakingu. Nie było tak źle, ogólnie jestem zadowolona, miałam dość łatwe pytanie, więc nie ma sie co bać. Pozdrawiam ;-)
Hej jesli juz mialas speaking to moglabys powiedziec tematy na jakie musialas gadac? trudne bylo???
Cześć< też miałam dziś speaking,rzeczywiście nie jest tak źle. Podaję mniej więcej pytania:
1. -gdzie mieszkasz, skąd pochodzisz, opowiedz o miejscu w którym żyjesz
-w jaki sposób lubisz spędzać czas ze znajomymi
2. dwa obrazki-1-grupa dzieci bawiących się na ulicy,2-zespół jakiś cygański grający na ulicy, comparing contrasting i dlaczego to robią
koleżanka miała obrazki dotyczące czytania książek i ja mialam do tego pytanie jakie książki czytam najchętniej.
3. obrazki przedstawiające tematykę audycji w nowo tworzonej stacji radiowej dla 15-25-latków (sport,czytanie książek,muzyka, o zdrowiu, wywiady itp.) i na końcu wybrać dwa tematy najciekawsze dla młodych
4. pytania w stylu czy czytanie książek jest potrzebne, czy twoim zdaniem ludzie zawsze będą słuchać radia i dlaczego, czy lubisz słuchać muzyki, czy oglądanie telewizji i słuchanie radia może pomóc w nauce ang, czy można być szczęśliwym nie wydając dużo pieniędzy.
To byłoby tyle, właściwie to nie ma czym się denerwować(wiem, łatwo mówić).
Życzę powodzenia i mam nadzieję że ci którzy dziś zdawali listening podzielą się jeszcze wrażeniami;)
powiedzialabym, ze speaking byl...super
wspaniala atmosfera, fajna wogole dyskusja
bardzo mi sie podobalo!!! takich egzaminow wiecej!
wiec najpierw wypytal nas -jak sie anzywasz, skad jestes, czy lubisz miejsce gdzie meiszkasz i czemu...jakie relacje w rodzinie typu rodzenstwo,dzieci itd...
dalej dyskusja zdjecia-partner mial: fotke takiej wiekszej village...a druga plaza, morze i w tle wiezowce...porownac zycie w takim a takim miejscu, mnie potem zapytal czy sie z tym zgadzam , jak ja oceniam te fotki...co bym wybrala
potem moje fotki: kobitka trzyma tapete i widac ze radzi sie faceta czy taka...czeka na jego zdanie...a druga szkola nauczycielka i uczen sie zglasza z zapytaniem...mialam porownac i powiedziec czy pytanie innych jest wazne? i jak wazne...
potem mielismy serie -6zdjec-usual daily skills...byl facet co robil w ogrodku, kobietka-pielegniarka , kobitka w kuchni, facet co pisze ksiazke-writer...,mechanik naprawia auto, i krawiec szyje...mielismy podyskutowac jak abrdzo te czynnosci sa w zyciu potrzebne i ktore 3 my bysmy wybrali jako najbardziej ptorzebne..za i przeciw
no i na koniec to sie pytal czy wolalabym pracowac w grupie czy na wlasna reke sama...za i przeciw, czemu...
oraz co w zyciu chcialabym sie nauczyc robic . najlepiej..ale nie chodzi o zawod tylko o czynnosc np perfekcyjnie mowic po ang czy jezdzic autem czy konno...i uzasadnic
i goodbye ;)
miałem dziś speaking w kraku o 1615 i potwierdzam nie było najgorzej. pani jadwiga mówiła wyraźnie, wszystko było zrozumiałe, była miła ech i och. ogólnie spoko. czas tam w środku leci naprawdę szybko, wchodzicie i zaraz trzeba wychodzić. dobra koniec tego, pewnie chcecie znać pytania. oto one:
#1 - pytanie dla "mojego partnera": czy podoba Ci się kraków, co się podoba, krótko opisz miasto. ja miałem dodać coś do ego wypowiedzi
#2- dwa obrazki. ja miałem na jednym wysokie budynki nad wybrzeżem, jakieś exkluzywne hotele, etc a na drugim spokojną dzielnicę z małymi domkamii jednorodzinnymi. of koz porównać i powiedzieć gdzie by się wolało mieszkać
on miał dziecko zgłaszające się na zajęciach ok 10 lat, na drugim kobieta przymierzająca tapetę do pokoju i pytająca męża/chłopaka czy pasuje. pytanie porównać i powiedzieć czy warto jest zadawać pytania @#?^#$%
#3 - dostaliśmy rysunek z cd-playerem, komórką, budzikiem, laptopem, kamerą, zdjęciem rodzinnym, TV, chyba tyle i wybrać trzy z nich, które zabrałoby się w trzymiesięczną podróż zagraniczną. mieliśmy ustalić między sobą i po 4 minetach odpowiedzieć.
#4 - po dwa pytania odnośnie podróżowania. miałem jakimi rodzajami transportu ludzie podróżują, a on miał czemu ludzie podróżują oraz za czym byś tęsknił zostawiając to w kraju w podróży zagranicznej. sorki, ale czwartego pytania nie mogę sobie za chiny przypomnieć. mam nadzieję, że ten post pomoże wam się przygotować do speakingu i nie pójdziecie tak w ciemno jak ja. podejrzewam, że wczoraj była już pierwsza runda ludzi, ale nikt się nie pofatygował, aby coś naskrobać. KIJ IM W OKO.
a jeszcze jedno, przejrzyjcie posty z sesji wiosennej. pytania są podobne, szkoda, że tego nie wiedziałem.
pozdrawiam
aha, jeśli mieliście listening a czeka was speaking i przeczytaliście mojego posta i skorzystaliście z moich info to z laski swojej opiszcie pytanka z listeningu. może tym razem ja skorzystam.
1.cos o swoim miescie
2. dwa obrazki: dzieci przed komputerem i dwoje staruszków gotujacych cos w kuchni. pytanie o wspólprace czy lubisz czy nie?
3. dyskusja na temat poznawania sie ludzi w jednym miescie
- grill, przyjęcie w ogrodzie
- mecz siatkowki
- wycieczka autokarem gdzies
- jakas imprezka wszyscy siedza za stołem
- malowanie scian, płotów(cos ala grafiti)
4.
czy lubisz stare czy nowe budownictwo i dlaczego
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków