Listening B POMOCY !!!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 91
poprzednia |
Qrcze Listening B nie nalzeal do najlatwiejszych. Zdawalam po raz drugi FCE i powiem szczeze, ze w czerwcu poszlo mi o wiele lepeij... pytania byly bardzo podchwytliwe... Part 1 bylo bardzo trudne, zawsze sie wachalo pomiedzy dwoma odp a nawecz czasem miedzy trzema :-( Part 2 byla najprostrza z tego wszystkiego. Opowiadala o kolesiu, ktory projektowal modele budynkow... odp pierwsza to bylo "woodmaker" przed ostatnia " paper" ostatnia " pollution" gdzies bylo w srodku, ze trzeba bylo wpisac dwa kraje, ja pisalam Japan i Kanada, no nie wim zobaczymy... Part 3 byla tak glupia, ze az szkoda gadac, na serio. Opowiadala o rodzinach, ktore pojechaly na wakacje do hoteli... opowiadali glownie o tym jak te hotele byly przystosowane do malutkich dzieci. Pamietam , ze pierwsze speaker to bylo D a ostatni A . Part 4 bylo najglupsze, opowiadalo glownie i sadzeniu drzew przez jakas organizacje szkolna... nie pamietam zadnej odp, sorry... BARDZO PROSZE OSOBE KTORA MIALA LISTENING B O ODPISANIE< JESTEM STRASZNIE TYM ZDENERWOWANA... :-( powodzenia innym, ktorzy jeszcze nie zdawali... 3mam kciuki :-)
ja mialam listening A ale powiem ci szczerze, ze tez mialam podobne dylematy jak ty...pasowaly mi po dwie a nawet trzy odpowiedzi...i tez bylo to moje drugie podejscie ;(
ja osobiscie uwazam ze listening to mimo wszystlo kwestia szczescia
poniewaz nie raz wychodza mi super a nie raz zawalam przy cwiczeniach ze sluchu
hej, tez mialam B ... pamietasz tę lukę z dwoma panstwami ? tam w srodku bylo slowo and ... a na listeningu najpierw powiedzial Canada or Japan, a pozniej dodal England and France ... ja wpisalam wlasnie ta druga opcje, wlasnie ze wzgledu na to 'and' w srodku luki. Coz, pamietam jeszcze pytanie o jezyki, jakimi chlopak mowil zazwyczaj w domu - zaznaczylam french, chociac byla mowa o tym, ze jak jego kumpel byl u niego w domu to ten mowil ze sswoja matka (matka-francuzka) po angielsku, ale z babcia przez telefon po francusku, tu sie troche zawinęlam, ale coz.. jeszcze mialam watpliwosc odnosnie problemów z drzewami - people exagerrate them? ignore them or accept them ? wydaje mi sie, ze exagerrate ( tu strzelałam , niezbyt moglam wychwycic zblizona odpowiedz, cos mowili, ze ludzie niby uwazaja, ze moga byc problemy z elektrycznoscia jak sie sadzi drzewa.. mam nadzieję, ze poszlo mi dobrze, mimo wszystko - chcę dostać przynajmniej B
opisz szczegolowo:) jesli mozesz listen. B:)
ja też miałam listening B kurde oni chyba zgłupieli...ale czy w pierwszym było woodmaker? hmm...ja i wszystkie moje koleżanki wpisałysmy woodwork...no ale coż...a z tymi dwoma krajami to wyjechali normalnie co to wogole mialo byc pytam sie!!?mogli chociaż zrobić dwie luki na wpisanie a pomiedzy tym "and" a nie tak... jak jak wyszlam to sie popłakałam niby te abc mialy byc proste a byly beznadziejne no...polowe strzelalam normalnie...a ten ostatni o tej jakies TRICI to juz mnie dobil...i z tymi hotelami to też za mądre nie było...
ja tez napisalam ze french bo w sumie to tak jakos wynikalo ze matka francuzka i onia gadaja po french a z tymi drzewami to zanzaczylam ignore them...ja bym chciala na C zdac no....
no a ja w pierwszym wpisalam "architecture"... niom B byl dosc trudny.. ale myslalam ze dobrze mi poszedl.. a zadna odp mi sie z wami nie zgadza.. i napisalam ze ten koles mowi w domu po angielsku..;/
No zgadzam sie.. te hotele byly zrabane... a w jakim miescie zdawalyscie??
czy mozecie opisac bardziej szczegolowo listen B?
No to tak.. pierwsza czesc calkowicie zrabana.. wszystko bylo podobne i trudno bylo dojsc do tego ktora odp jest prawdziwa.. nie pamietam szczegolow..
Druga czesc o takim facecie co jakies projekty robi.. i byla taka sobie.. szkoda ze 3 razy nie leciala:P:P
Trzecia o hotelach.. ta czesc na zajeciach zawsze byla dla mnie najlatwiejsza.. ale tu to byl niesamowity hard core.. bylo to okropne.. wszystko bylo do siebie podobne.. itd. (zostalo mi F ale nie wiem)
A czwarta.. o ochronie srodowiska.. drzewach..
Nie bede podawala Ci konkretnych odp bo to nie ma sensu dziewczyno sama musisz dojsc fo tego na pewno jest ode mnie madrzejsza i nie bede wprowadzac Cie w blad.. ja nie jestem pewna odpowiedzi a wiekszosci zwyczajnie nie pamietam..
Jesteście infantylni. To nie pytania są głupie jeśli już.
To jest egzamin, który jedni zdają, a inni nie. Trzeba się do niego pouczyć. A jak ktoś jest nie przygotowany, to zwyczajnie nie powinien do niego podchodzić, zamiast płakac, że "pytania są głupie".
Prestiż tego typu certyfikatów opiera się na tym, że zdaje je jedynie część ośób, i dlatego z roku na rok są trudniejsze.
Hey, ja dzisiaj mialem listening b i nie nalezal do latwych szczerze mowiac, bylo duzo dziwnych slowek.Wiem ze w PART 2 w pierwszym napisalem WOODWORK a w ostatnim corrosion(ze niby korozja)a gdzies w srodku chyba bylo 114 centymetrow in high(tez tak macie?), a o hotelach przystosowanych dla dzieci i o sadzeniu drzewek ani sobie nie przypomne bo byla masakra z tym.Narazie.
No masz racje kolego.. wcale nie mowie ze byly glupie.. byly wlasnie madre skoro mam watpliwosci co do poprawnosci moich odpowiedzi..
Ludzie......
Nie rozumiem dlaczego podchodzicie do takiego egzaminu jeżeli wogóle nie jesteście osłuchani z językiem.
Według mnie wszystko było mówione wyraźnie. W pytaniu o kraje (2 zadanie) "and" czy "or" nie ma znaczenia, trzeba tylko przeczytac co jest przed luką. Jeśli dobrze kojarze to tam jak wół było napisane że chodzi o kraje do których jest wysyłana WIĘKSZOŚĆ modeli (domów).
Zadanie z hotelami też nie było trudne trzeba tylko dobrze słuchać o czym oni mówią i przynajmniej starać się zrozumieć. Większość speakerów w tym zadaniu nawet mówiła podobne zdanie jaka była odpowiedź...

Pierwsze zadanie może się wydawać trudne ponieważ nie jesteśmy jeszcze dorbze skoncentrowani i dużo może "ulecieć"

Ostatnie (to z Tricią) by..... ech nie chce mi się nawet pisać. Jeżeli nie jesteś przygotowany to po co piszesz ? Ech, nigdy tego nie zrozumiem
ja też pisałem to dzisiaj. taka głupia sytuacja - pierwsze trzy party były w porządku (w sensie jakości nagrania), natomiast przy czwartym strasznie trzeszczało. komisja sama przyznała, że tak nie powinno być, bo nie mogliśmy się skoncentrować. powiedzieli, że napiszą do cambridge. jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
czesc. miałam dzis listening B..... fest trudny .... spodziewałąm sie prostszego szczerze mówiac... :( nie jestem zadowolona z tego testu mam nadzieje jednak ze go zalicze.. oby.. :( jesli mieliscie listening B to pliz napiszcie jakie daliscie odpowiedzi... pliz... jutro speaking :/ zdaje ktos jutro o 11 45 moze???
listening B - koszmar!!! nie za dobrze mi poszło :-(
Do Latniaka. Cześć ja tez dziś zdawałam listening B. Jeśli uważasz, że test poszedł Ci dobrze, mógłbys podać troche poprawnych odpowiedzi? Chciałabym je porównać ze swoimi. Pozdrawiam
Hej,

Ja tez mialam listening B. Nie podszedl :( slownictwo nie z mojej dzialki i troche sie pogubilam, choc bardzo wyraznie lektorzy czytali. Part 2 nie wydawala sie trudna, ale pozostale neistety tak.

Pozdrawiam,
ja mialam listening C, moze ktos tez go mial?
Jak byś najpierw popatrzyła na inne teamty na forum to byś zobaczyła, że są chyba 2 lub więcej tematów dotyczacych listeningu C.
ma ktos jutro speaking w rannych godzinach w katowicach !!??
wlasnie jestem po speakingu:)nie bylo tak zle jak myslalam.na poczatku babeczka pytala mnie gdzie mieszkam i dlaczego lubie to miejsce.i prosila o opisanie swojej rodzinki.na jefdnym obrazku mialam babeczke ktora wieszala tapete na scianie a drugi bylo widac klase i nauczycielke,ogolnie chodzilo o to dlaczego zadajemy pytania i po co?czy to jest potrzebne.czesc 3(dyskusja)dotyczyla radia,co moze byc w radiu a co nie..a czwarta czesc to byly pytania odnosnie radia:czy jest nam potrzebne itd.zycze powodzenia
114?? a wpisałem że 140 i byłem z tego bardzo zadowolony, a teraz zwątpiłem. Natomiast zamiast corrosion wpisałem pollution.
Boze, czy nikt tutaj nie moze dac odpowiedzi?? ja troche pamietalam to dalam,ale juz wiecej nic nie pamietaj...no ej no ruszcie swoje muzgownice !!!!!!!!
Boze, czy nikt tutaj nie moze dac odpowiedzi?? ja troche pamietalam to dalam,ale juz wiecej nic nie pamietaj...no ej no ruszcie swoje muzgownice !!!!!!!!
zgadadzam sie w 100%, boze temat jest TEST B a ta z C wyskakuje aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Jednym slowem mozna powiedziec, ze KLAPA !!!!!!!!!!!!!!! TEST B TO PORAZKA i chyba wiekszosc tez tak twierdzi :( niestety musze sie pogodzic z tym, ze po raz drugi stracilam 600 zl :( i to moje 600 zl :( aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
cz.1 ABCA (tak ja zaznaczyłem, dalej nie pamiętam)

cz 2.Strzępy, które pamiętam
WOODWORK (na bank!)
JAPAN and CANADA
140 cm (a ja idiota z nerwów wpisałem 1,40 cm) :D
najlepsza robota jaką robił to model THEATRE
WINDOWS
wszystkie dachówki robił z PAPER

cz.3 tu zaczyna sie chyba od D, a podpucha to ostatnie bądź przedostatnie

A z wypowiedzi tej laski
-Wisiało jaj życie wsi (nie pamiętam wyrażenia)
-Drzewa Exaggurate (czy jakoś tak :))
-Mówi FRENCH (na bank!)
-Nowozasadzone drzewa nie pasują WILDLIFE-om :)
-CHILDREN USED TO PLAY THERE (chyba, możliwe że to z tymi właścicielami psów)
-i ostatnie pytanie, czyli jej rada to: zostawić jakieś tereny i sie nie wtrącać (znów nie pamiętam wyrażenia)
Paula 6, mi również zostało F, a przedostatnie było E czyba :)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 91
poprzednia |

« 

Egzaminy

»

FCE - sesja zimowa 2004