Moim zdaniem porażka...Nie sądzicie ? Kiedyś jak przeglądałem statystyki z ok 10 lat temu to zdawało ok 89% !!!!!!! Aż trudno uwierzyć, ale to prawda.
Weźmy nawet przykład sesji z June 2005 zdało chyba coś ok 80% czy 81% czy nawet 82%....Nie pamiętam dokładnie...Ale wniosek nasuwa się jeden zdywersyfikowanie egzaminów (ich poziomu jest dość duże) innymi słowami co roku czy nawet co sesję egzminy stają się trudniejsze...
Wiem to z własnego przykładu np Readingu miałem m.in. teksty z noweli, przyrodniczy i ekonomiczny...No niby normalne, ale też wdg mnie zależy dość sporo kto zdawał w jakiej sesji i jaką miał grupę...
Z drugiej zaś strony nie chcę wprowadzać elementu paniki dla tych wszystkich, którzy będę zdawać FCE w najbliższych sesjach, nie o to mi chodzi...Jedno jest pewne, że w June 2005 zdało więcej osób niż w Winter 2005...Wnioski mogą sie nasuwać różne. Nie twierdzę też, że w June 2005 zdało więcej osób, gdyż egzamin był łatwiejszy - byłby to absurd.
Można wysnówać wiele różnych hipotez, ale Statystyki mówią za siebie...
A jaki powod tego był że mniej osob zdało w tej sesji, chyba się nie dowiemy........