porada

Temat przeniesiony do archwium.
troch mi głupio, wszyscy piszecie o Fce jak wam poszło itd.
Ja od września zapisałam sie na kurs i mam wielkiego stracha jak to będzie boję sie że sobie nie poradze, że będę najgorsza ... z tego powodu juz zaczęłam sobie powtarzać cały przerobiony materiał ale wiele rzeczy poprostu nie pamiętam. Bardzo mi na tym zależy zeby kiedys przystapić do egazaminu ale mam wrażenie że jestem przed zadaniem strasznie trudnym, ....... wiem trzeba w to włozyc sporo wysiłku licze sie z tym dlatego proszę wAS O PRZYSŁOWIOWEGO KOPA W DUPE NA ZAPĘD I podniesienia mnie na duchu :) bo zaczynam wątpić w siebie
chcesz kopa w tyłek na dzień dobry??? prosze bardzo: a masz!!!!!!!!! pomogło?? :)))a tak na serio, to nie taki diabeł straszny. zależy ile jeszzce masz lat, i ile czasu się uczyłaś. Ja właśnie jestem po FCE- zdałem na B i teraz się poważnie zastanawiam nad CAE (tylko nie wiem kiedy :(( ) Jeśli podejdziesz do FCE spokojnie, ale oczywiście systematycznie, to zdasz na pewno! No i zależy oczywiście w jakiej perspektywie czasu chcesz zdawać FCE. Jeśli już w grudniu- to musisz naprawdę ostro się wziąc do nauki. Ale jeśli dopiero w czerwcu, to uwierz mi, że rok czasu to naprawde dużo!!!może lepiej powiedz na jakiej książce się ostatnio uczyłaś. pozdrawiam!
spokojnie, wszystko jest do zrobienia, nauczenia, zdania, przeżycia. nie mozna dać się zwariować, w końcu tylu się udaje, to tobie na pewno też.
powodzenia :)
dzięki za ciepłe słowa. ja uczyłam się i nadal ucze z Murphiego (granatowa książka) na i mam do tego supplrmentary exercises no i jeszcze kalendarz maturzysty ( w tym roku matura). A w szkole to opportunities poziom intermediate. w zeszłym roku chodziłam na prywatny angielski i nie pamiętam co przerabialismy, moja nauczycielka powiedziała, że mam się rzucić na głęboka wodę i spróbować, zapisać się na kurs Fce bo co tu ukrywać staram się.
P.S gratuluje Ci zdania , aha mam 18 lat
nie zastanawiaj się tylko ucz się dalej na cae :)
big hug for U
Witam! Widze z ejestes zadowolony z certyfikatu. Mam pytanie ? Ile trwa ten kurs i czy kurs wamaga poswiecenia duzej ilosci czasu... ja pracuje i studiuje jednoczesnie, a chcialabym zrobic taki kurs i nie wiem czy dam rade :) z gory dzieki za odpowiedz... [email]
Temat przeniesiony do archwium.

»

FCE - sesja letnia 2003