bez kursu? czerwiec..

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktoś z was przygotowuje się do FCE bez kursu, tzn. sam w domu nad książeczką??
jak wam idzie? mi się trudno zmotywować.....ale na kurs mnie nie stać.
DAJCIE ZNAĆ JAK DAJECIE RADĘ!
Zobaczę jak w czerwcu ocenię swoje siły...
lilly
Witaj,
ja tak właśnie się uczę, w domq, sama, też z powodu braku środków na kurs. Jeżeli chodzi o motywacje początki pilnego przygotowywania się nie były łatwe, troche lenistwo, ale teraz już to pokonałąm i codziennie siedzę po 2-3 godzinki. Sprawia mi to przyjemność. I już chyba trochę weszło w nawyk, dzień bez angielskiego dzień stracony:) Mam zamiar zdawać w czerwcu. I teraz to pilnie poszukuję książki Jane Austen - "Pride and Prejudice", chce ją przeczytać a nigdzie nie moge dostać.
Owocnej nauki życzę!!!
Pozdrawiam
Ewa
Wejdź na: www.bibliomania.com (są tam książki, opowiadania itd., które można wydrukować lub po prostu czytać online). Ps. Są tam również ksiązki Jane Austen.
Dziękuję za odpowiedź. Bibliomania owszem ma obszerną bazę, ale drukować to wszystko to chyba mało się opłaca, bo z tego co wiem to książka kosztuje około 10 zł. Z monitora też osobiście nie bardzo lubię czytać, ale coś czuję, że nie będę miała innego wyjścia.
Pozdrawiam!
ja kupowałem na vivid.pl bodajże po 9 zł
Napisz do mnie na mail'a to Tobie wyślę:

[email]

pozdr
JB
Czy mogłabyś polecić mi wartościowe książki (mam zamiar zdawać w czerwcu)

P.S.
Z forum przeczytałem, że trzeba zapoznać się w jakimiś lekturami. Jeśli tak togdzie je znaleźć.

mój [email]
tych lektur wcale nie trzeba czytac!!! Tyczyc sie ich bedzie tylko jeden temat z writingu.
Sa to:
Gearge Orwell 1984
Jane Austen PRIDE AND PREJUDICE
Sara Paretsky DEADLOCK
The PRISONER OF ZENDA (nie pamietam autora)
GHOST STORIES retold by Rosemary Border
Witam :). Sam również przygotowywałem się do FCE samotnie przez wakacje letnie - w sesji grudniowej zdałem na C (prawie B - zabrakło szczęścia :P ). W skrócie- chcieć to móc!
ja tez dziergam sama angielskie słówka, itd., itp, zamierzam zdawać w czerwcu , najwięcej jednak korzystam w nauce z internetu ( niezbyt zdrowo dla oczu), szczególnie ze stronki, gdzie można czegoś posłuchać i poćwiczyć
I ja tez się sama uczę a to dlatego że nie potrafię się przystosować do żadnego kursu i samodzielna nauka mi najlepiej odpowiada. Ja jednak podchodze dopiero w grudniu. Powodzenia. Pozdrawiam samodzielnych. :)
Temat przeniesiony do archwium.