Mission:FCE (ważne)

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałbym uzyskać trochę informacji na temat książki wydawnictwa Express Publishing- Mision: FCE. Oprócz waszych opinii na jej temat proszę o odpowiedź na następujące pytanie:
Jaka jest różnica między częścią 1 a 2? Czy jeżeli ma się już trochę wiadomości czy można od razu zacząć od części 2? Czy może są one tak silnie powiązane, że należy "przerobić" obydwie?
Z góry dziękuję...
proszę o odpowiedź
ksiazka mission: fce czesc pierwsza, jest ksiazka o bardzo duzym zasobie slownictwa, wyrazen, zwrotow, phrasal verbs. Sa w niej opisane wszystkie formy pisemne, sa cwiczenia zwiaqzane z pisaniem. Sa takze testy przygotowujace pod katemn listeningu, speakingu. na koncu zebrana jest gramatyka. Mam ksiazke mission: fce czesc 1 , do tego companion i teacher's book i oczywiscie kasety. Nie moge o niej za duzo powiedziec, gdyz dopiero zaczynam prace z nia, jesli chcesz, moge ci poskanowac kilka kartek z tej ksiazki zebyc mogl ogolnie zobaczyc jak jest ona ulozona. czesc 2 jest chyba d;a bardziej zaawansowanych i jest przedluzeniem czesci 1. proponuje zaczac od cz1, gdy i w niej jest sporo do nauczeia.
pozdrawiam, krzysiek
zaczelam korzystac z tej ksiazki, ale hm, jako przygotowanie do fce jest raczej nie zbyt dobra, przynajmniej dla mnie..
Korzystam z Mission 1 i uwazam ze jest b. wartosciowa. Mnostwo idiomow, phrasals verbs, ciekawe slownictwo. Ksiażke przerabiam dokladnie i mam nadzieje, ze pomoze mi w zdaniu fce.