dobre książki

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę o podanie tytułów ksiazek do gramatyki, które pomogą szybko opanować gramatykę na FCE
Virginia Evans
FCE Use of English 2 (gramatowa okladka), odpowiedz w osobnej książeczce - dośc drogiej
wyd. Express Publishing
czesc 1 - brazowa - ma latwiejsze zdania.
Bardzo dobre wg mnie sa:

Raymond Murphy (wydane przez Cambridge) czerwona - dla poczatkujacych. granatowa - dla srednio zaawansowanych i brazowa dla zaawansowanych. Proste wyjasnienia, krotkie tematy i cwiczenia z kluczem.

Warto tez zerknac do Repetytorium gramatyki z cwiczeniami wydanego przez PWN autorstwa B. Jasinska, J Jaslan, I M Woytowicz-Neymann.
Powodzenia.
dobre jest też FC Skills: Use of English, Oxford wydał, a autora nie pamietam. dużo przykladow, wyjasnienia błędow najczesciej wystepujacych i chyba , jesli dobrze pamietam, są jakies testy online z gramy i vocab. Pozdr.
tez slyszlam, ze UoE2 v. Evans jest najlepsza, wiec ja sobie zakupilam, jednak szczerze powiedziawszy nie stac mnie juz na klucz do tego. Moze ktos mialby to na kompie i bylby sie gotowy ze mna podzielic:)? Z gory dzieki (thanks from mountain ;))

Moj mail: [email]
HEJ ! OBECNIE POSIADAM 84 POZYCJE KSIĄŻKOWE DO SAMEJ GRAMATYKI , SLOWNICTWA ITP. KSIAZKI TYLU LEKTURY DO FCE CZY INNYCH NIE POSIADAM ALE JESTEM W TRAKCI NABYWANIA ! JEZELI MACIE JAKIES PYTANIA PROSZE O KONTAKT NA [gg]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa