Cytat: darthek
Szczerze mówiąc nie ma szans :( przykro mi ale to nie jest do zrealizowania zdając rozszerzenie na 85-90 % można myslec nad FCE ale tez nie na A raczej... Chyba ze jestes NIESAMOWICIE pojetna ale nie wiem czy mozna az tak szybko to zalapac...
mam wrażenie, że każdy mówi tu o innych egzaminach (albo pisze specjalnie kompletne bzdury). FCE (czyli poziom B2) zdałam na C dwa lata przed maturą w 2010 i naprawdę musiałam się NIEŹLE napracować, żeby zdać rozszerzenie na spokojne 90%, a miesiąc później IELTS na 6.5 (co wg tabelek jest to poziom C1). W rok po zdanym rozszerzeniu mam zamiar zdawać CAE. Stąd też nie rozumiem, dlaczego
darthek twierdzi, że FCE to mniej więcej poziom rozszerzenia 85-90%. To jak, ja przez dwa lata stałam w miejscu? W ciągu miesiąca skoczyłam o cały poziom z B2 na C1? No chyba jednak nie.
m461k, nie ma co tu dywagować na forum, bo rozwiązanie jest banalne.
1. Robisz z 5 czy 8 pełnych past papers FCE (nie z byle jakiej książki przygotowującej, bo tam do połowy nie ma pokazanego prawdziwego poziomu egzaminu)
2. Wyliczasz sobie średnią na obecny moment, bo miesiąc czasu na przygotowanie do egzaminu to rzeczywiście nic.
3. Sam sobie zadajesz pytanie czy z obecnym wynikiem dasz radę się przygotować.
Na jaką uczelnię chcesz się dostać, że potrzebujesz FCE? I pytanie, czy już na teraz go potrzebujesz, czy mógłbyś go zdać prawie na równi z oddawaniem innych papierów na uczelnię, w czerwcu czy jakoś tak? Ciężko mi cokolwiek tu powiedzieć, bo nic konkretnego nie napisałeś, ale wydaje mi się, że albo uczelnia za późno Cię poinformowała albo Ty się dopiero teraz obudziłeś z przysłowiową ręką w nocniku.
edytowany przez oliwkowa-oliwka: 13 lut 2011