pani Moniko Chilewicz

Temat przeniesiony do archwium.
Czy mogłaby Pani mi udzielić odpowiedzi na moje pytanie: mianowicie jak wygląda sprawa z limitem słów na writingu? Tzn. słyszałam dwie sprzeczne informacje:
I. Nie liczą, bo maja mało czasu a duzo do sprawdzenia i na egzaminie nie ma sensu liczyć słów tylko skoncentrować sie na temacie.
II. Liczą \"na oko\", a gdy jest widzoczne, że objętość jest znacznie przekroczona obcinają końcówkę i np. nie zaliczają pozdrowien i pożegnania w liście
Prosze o jak najszybsza odpowiedz bo egzamin za niedługo...
pozdrawiam
W przypadku przekroczenia ilości 180 słów, egzaminator określa tekst o długości mniej więcej 180 słów i ocenia tę część ponad kreską. Pozostała część jest czytana, brane są pod uwagę najważniejsze zagadnienia, na pewno jednak traci się punkty za strukturę pracy, jak i umiejętność przedstawienia tematu w wymaganej formie.

Pozdrawiam,
Monika Chilewicz
Wczoraj byłam na egzaminie CAE pomimo zwolnienia lekarskiego. Nie zgłosiłam tego faktu komisji.Dzisiaj dowiedzialam sie,że powinnam była to zrobić.Czy mogę to jeszcze jakoś zgłosić i czy w związku z tym mam jakies przywileje?Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję!!!
Proszę jak najszybciej zgłosić się do swojego macierzystego ośrodka ze zwolnieniem lekarskim - zostanie sporządzony raport, który następnie zostanie wysłany razem z papierami egzaminacyjnymi do Cambridge (w przyszłym tygodniu, stąd moja prośba o pośpiech). I w tym przypadku będzie to prośba o zastosowanie procedury Special Circumstances.

Życzę zdrowia,
Monika Chilewicz
Mam pytanie a propo Writingu. Otóż jestem dysortografem ale moje papiery są nieaktualne. Mam więc obawy czy czasem nie będzie tak że zaprzepaszcze całe wypracowanie z powodu błędów ortograficznych. (Jak wygląda ocenie prac? - czy np za ortogerafie jest 25% za słownictwo 20% i tak dalej?????) A może istnieje jescze jakać szansa dla mnie. Czy mugłbym dostarczyć papiery w dniu egzaminu albo w przeciągu paru dni po????????
Przykro mi bardzo - proszę zerknąć do regulaminu, który otrzymał Pan przed rejestracją. Jest tam wyraźnie napisane, jakie dokumenty są potrzebne, aby uzyskać specjalne udogodnienia z powodu dysleksji i kiedy należało je złożyć (do końca okresu rejestracji, czyli do 3 października).
Dwie opcje specjalnych udogodnień są również opisane w regulaminie. Jeśli niefortunnie go Pan zgubił, można go ściągnąć ze strony http://www2.britishcouncil.org/poland-regulations-and-fees.htm

Monika Chilewicz
W sumie tego się spodziewałem. A co jeśli chodzi o kryteria oceny prac pisemnych??
Nie rozumiem, proszę uściślić pytanie.
czy moglaby pani byc tak mila i uchylic rabka tajemnicy jak dokladnie ocenia sie wypowiedzi podczas speakingu np ile obnizona jest ocena za nie zrozumienie pytania .prosilabym tez o szczegoly oceniania writngu np ile trace pkt za nie umieszczenie jednej rzeczy w liscie i za brak akapitow.
Z gory dziekuje za odpowiedzi.Bede niezmierie wdzieczna!
(Jak wygląda ocenie prac? - czy np za ortogerafie jest 25% za słownictwo 20% i tak dalej?????)
Czy podczas writingu można skreślać błędy lub używać korektora?
Odpowiedziałam w wątku:
https://www.ang.pl/pytanie_do_pani_Moniki_Chilewicz_2757.html
Temat przeniesiony do archwium.