Gdzie usiąść na listeningu?

Temat przeniesiony do archwium.
Właśnie przeglądam tematy dotyczące FCE i w jednym jest mowa, że jedno wolą siedzieć tuż przy głośnikach, a inni właśnie daleko. Słyszałam sporo o tym, że nagłośnienie jest koszmarne, dlatego chciałabym wiedzieć czy wchodząc na salę mam oznaczone miejsce czy siadam gdzie chcę... a jeśli to drugie, to gdzie, w jakiej odległości słyszalność jest najlepsza?
podobno będą tylko 2 rzędy aby szanse usłyszenia były w miarę wyrównane. A słyszalność zależy od sali w której piszecie, przecież nie w całej Polsce jest taka sama :P. Niewiadomo, możesz trafić np na koszmarne nagłośnienie w sali gimnastycznej albo na peace and quiet w małej salce w jakiejś szkole językowej.
Zdaję w Olsztynie w Kortowie - Aula im. prof. Tarczyńskiego sala numer 107, więc jeśli ktoś miał tam już jakiś egzamin to proszę dać znać jaka jest wielkość sali itp. W razie gdyby zajrzał tu ktoś z Olsztyna kto zdaje w czerwcu, speaking mam 11 czerwca o 14:30 na Prawocheńskiego 19 a mój numer to 36. Czy to znaczy, że wejdę z osobą z numerkiem 35? A jakby jeszcze ktoś mieszkał na Zatorzu albo gdzieś w pobliżu i nie chce sam iść na egzamin bądź nie zna Kortowa, albo po prostu chce pogadać, to moje gg to: 9961544. Jak od razu nie odpisuję to na pewno odpiszę jak odczytam, ale z jasnych względów gg włączam rzadko ;-)