błagam o pomoc:)

Temat przeniesiony do archwium.
wiem ze to juz pewnie 10 raz jak ktos sie oto pyta, ale szukam po calym forum i jakiejs jednoznacznej odpowiedzi nie ma. mieszkam i bede zdawal mature w małopolsce , mam FCE zdane na A , na maturze bede zdawal angiellski pisemnie i ustnie. czy fce mnie zwalnia z tego czy nie ? bo jedni pisza ze tak na stronie menu pisze cos o poziomie podstawowym(co to ma byc niby-sama czesc ustna?)i rozszerzonym z ktorego zwalnia tylko CPE I CAE, jako ze jestem w profilu matematycznym to mi sie wydaje ze mam poziom podstawowy ale jak ktos wie niech mi to wylozy jak kawe na lawe a zbawienei na niego zstapi:P
u mnie w szkole jest tak ze nawet ludzie ktorzy chodza do angielskich klas i maja fce na C sa zwolnieni z matury,a poznac po tym mozesz czy jestes w rozszerzonej czy nie,ile masz godzin tygodniowo angielskiego i drugiego jezyka...jeszcze tylko rocznik 85 zwalnia z matury fce...
zwalnia na 1000000% !!!! Bez obaw!!!! Dopiero rocznik niżej,czyli 1986 nie będzie miał takich udogodnień!! :(( My szczęśliwcy możemy skorzystać ze zwolnienia. Nie ma wtedy znaczenia na jakim profilu jesteś i na co zdałeś (CPE na A czy FCE na C) Masz certyfikat, nie musisz zdawać matury!! powodzenia PS stron z Ministerstwa nie radze czytać, bo oni chyba tak do końca sami nie wiedzą czego chcą i co piszą:)))

»

FCE - sesja zimowa 2003