Ile slow na FCE?

Temat przeniesiony do archwium.
Ile mniej wiecej potrzeba znac slow by zdac FCE??? Wiem, ze nie mozna tak latwo powiedziec, ale chce poznac Wasze opinie... No wiec: ILE SLOW???
Napisz w jaki sposob bedziesz liczyl te slowa. Czy liczba mnoga czegos bedzie liczona jako drugie slowo?
No nie... Slowo to slowo, liczba mnoga nie mnozy x2
czy ty żartujesz? przecież to nie chodzi o ilość - ty musisz przede wszystkim umieć używać tych słów, dostosowywać je do wypowiedzi! zresztą słownictwo to nie wszystko, bo egzamin składa się z 5 części i radzę się zainteresować, co w każdej z nich jest wymagane. poza tym trochę bez sensu jest próba zdawania tak po najsłabszej linii oporu, płacąc za to ponad 500 zł. chyba lepiej jest się naprawdę przyłożyć i podchodzić do FCE dopiero gdy się upewni co do swoich umiejętności i wiedzy. rób testy, zapisz się na konwersacje (a najlepiej na cały kurs przygotowujący - jeśli oczywiście jesteś już na odpowiednim poziomie) i sam będziesz najlepiej wiedział(a), czy czujesz się na siłach.
pytajacyniebladzi-
Nie ma skrotow do nauki.
>Slowo to slowo, liczba mnoga nie mnozy x2

- foot - feet
- tooth - teeth
- mouse - mice
i wiele innych przykładów ;)
>Ile mniej wiecej potrzeba znac slow by zdac FCE???

A ile już znasz? ;-)
2[tel]
Ciekaw jestem jak to obliczyles. Poza tym ilość znanych słów jest nieważna, liczy się to jak się nimi posługujesz. W angielskim bardzo dużo nowych znaczeń powstaje poprzez połączenie dwóch słow, zazwyczaj czasownika i przyimka. Można znać oba słowa składające się na phrasal verba ale i tak nie odgadnąć znaczenia całości. W dodatku niezwykle istotne jest posługiwanie się idiomami i wyrażeniami idiomatycznymi. Każdy uczący się angielskiego zna słowa: talk, town, the ale nie każdy zna the talk of the town. Albo każdy zna słowa break i news, ale nie każdy zna break the news to sb. Liczenie ilości znanych słów jest po prostu idiotyczne.
wygłupiłeś się tym pytaniem naprawde ;/
każdego dnia poznajemy nowe słówka, czasem nawet hurtowo.
zresztą co ja się bedę tłumaczyć, liczenie słów to durnota, ridiculous...
Nie wiem ile trzeba znać słów żeby zdać FCE. Napiszę tylko ile ja mniej wiecej znam. Więc tak: Nauczyłem się 3000 słów z super memo basic english, 4000 z super memo advanced speed up. Poza tym przeczytałem 5 książek 500 stron każda, (większość nieznanych słów sprawdzałem w słowniku, ile z nich zapamiętałem to już inna kwestia), niezliczoną ilość artykułów po angielsku. W dodatku bradzo skrupulatnie przerobiłem: mission FCE cześć pierwszą, Upstream Proficiency (w tych ksiażkach chyba nie ma zwrotu lub słowa którego bym nie znał). No i jeszcze obejrzałem mnóstwo filmów po angielsku(co najmniej 70, tyle mam na dyskach), zazwyczaj z angielskimi napisamy, czasem bez kiedy nie mogłem ich znaleźć. FCE planuje zdać w następnej sesji, myślę, że moje przygotowanie wystarczy.
Temat przeniesiony do archwium.