BARDZO WAZNE ODPISZCIE SZYBKO...

Temat przeniesiony do archwium.
Hej. Podobno poziom Upper-Intermediate to to samo co poziom Pre-FCE ! Czy po ukończeniu kursu na poziomie Intermediate, zamiast na poziom Upper-Intermediate mogę pójść na Pre-FCE? bardzo prosze odpiszciee!
Nie, to nie to samo. Ale moim zdaniem, aż tak bardzo dużej różnicy poziomowej nie ma. (Może tylko z wyjątkiem tego, że na poziomie Pre-FCE, zaczyna się juz powoli myśleć o egzaminie, w związku z czym książki i zawarte w nich ćwiczenia są układane pod tym właśnie kątem.) Mimo wszystko, jeśli nie czujesz się na siłach, radziłabym podjąć teraz naukę na poziomie Upper Intermediate :)
No właśnie czuję się na siłach, i poważnie myśle o egzaminie FCE....Dlatego chcę się już do tego egzaminu przygotowywać..:) ale czy jest duża różnica między Upper-Intermediate a Pre-FCE ??!!?? Odpiszciee !
Trudno mi powiedzieć, ponieważ sama ominęłam poziom Upper. Ale osobiście nie czułam żadnego większego 'przeskoku' poziomowego ;) Oczywiście to sprawa indywidualna i powinnaś swoja decyzję skonsultować z kimś, kto orientuje się na jakim poziomie jest obecnie Twój angielski (np. z nauczycielem ze szkoły). A jeśli planujesz się zapisać do szkoły językowej proponuję po prostu skonsultować się z osobą, u której będziesz sie zapisywać na zajęcia :)

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie