Szukam nauczyciela badz szkoly do FCE

Temat przeniesiony do archwium.
Pooomocy,
Po raz kolejny nie zdalam, moj nauczyciel twierdzi ze jestem dobrze przygotowana?!. Musze cos zmienic, chyba nauczyciela - pomozcie gdzie jest ok, jakas dobra szkola (Warszawa)a moze znacie jakiegos dobrego nauczyciela. Ja musze zdac ten egzamin - jest to jedna z najwazniejszych rzeczy dla mnie.
Droga Karolino!

Hmmm...Zaczekaj na Statement of results. Muszisz zobaczyc co Ci poszło najgorzej. Dobrze przygotowana mozesz byc jedynie z gramatyki. A tej obecnie nawet na samym Use of English jest malutko... Liczy się głownie leksyka... Nie mozesz byc dobrze przygotowana z innych czesci..w sensie ich pewna na 100%... na reading i listening trzeba pracowac latami...to samo tyczy sie speaking'u.
Poza tym moze Twój poziom został przez nauczyciela zawyżony. Radziłabym się porzadnie "przetestować" :) Jesli chodzi o rzetelną ocenę Twojego poziomu to polecam szkołe Archibald.
dzieki, a Ty gdzie sie przygotowywalas?
To troche długa i zagmatwana historia.
Trzeba miec jako taki kontakt z językiem. Nie da sie sztucznie wyuczyc pod ten egzamin. Przykładowo takie zadanie z use of English gdzie masz tekst i wstawiasz słowko a,b,c lub d. Nie mozna sie tego wyuczyc. Trzeba byc z językiem osłuchanym. I wtedy odpowiednio dopasujesz słowko.
hmmm.. Jak chcesz pogadac, to podaje moj nr gg :4269412.

Zapraszam do rozmowy, spróbuje cos doradzic.
hejka ja rowniez uwazam ze wiedzy na ten egzamin nie mozesz wyczytac w ksiazkach, trzeba tu troche chociaz obycia z jezykiem, ja bylam dwa lata w londynie i chodzilam tam do szkoly a poniewaz nauczycielka nie kazala rozmawiac po polsku ze znajomymi musielismy sobie radzic, proponuje wiec abys porozmawiala z kims po angielsku jesli masz mozliwosc albo wyjedz na jakis kurs. Jesli nie masz mozliwosci to probuj czytac angielska prase i sluchac np BBC, bo to ci sie przyda na listeningu i nie tylko:) zycze powodzenia pozdrawiam
A po co chcesz znowu zdawać FCE?? Nie lepiej od razu CAE??
witam!
Jestem nauczycielem w jednej z szkol językowych w Warszawie, własnie zajmuje sie FCE i CAE, jezeli jest Pani zainteresowana to prosze o kontakt: [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Matura