niech ktos poradzi:Pplz

Temat przeniesiony do archwium.
Hi:)mam 18 lat.Angola ucze sie od paru ladnych lat:)w testach wyszedl mi upper-intermediate-bardzo pragne podejsc do FCE poniewaz bedzie mi to potrzebne aby moc studiowac moj kierunek:)czy mozna nauczyc sie samodzielnie do tego examu?czy trzeba przeczytac lektury?czy mam jakies szanse z moim poziomem?chcialabym zdawac w sesji zimowej:)czy to jest mozliwe do wykonania?jestem gotowa dlugo pracowac ale niestety kurs jest zbyt drogi:(co moge zrobic????odp dziekuje
Myślę, że powinnaś spróbowac w sesji zimowej. Bo poziomem jesteś blisko do FCE. Lektury radzę czytac, żeby się otrzaskac z czytaniem po angielsku. Co do pisania to Cambridge wydaje książkę writing skills czy jakoś tak, która na pewno byłaby pomocna. Jeszcze oprócz tego oglądaj tv po angielsku i filmy w oryginale bez podpisów :). Możez miec problem ze speakingiem, bo trzeba sobie wyrobic technikę zdawania poszczgólnych jego części, ale to można potrenowac ze znajomymi np.
Use of English nie ma co się absolutnie przejmowac, po prostu trzeba rozwalic kilkadziesiąt cwiczeń i już ;).
powodzenia.
ok dzieki za rade:)chcialabym tylko jeszcze wiedziec czy na egzamin trzeba miec przeczytane te lektury?napewno sie zabiore za czytanie ale wolalabym zeby ich nie bylo:)jakbys mogl napisz na [gg] :)dziex
Lektury nie są obowiązkowe.

»

Szkoły językowe