praca TŁUMACZA

Temat przeniesiony do archwium.
Po wakacjach pójdę do 3 gimnazjum, uwielbiam angielski i chciałabym za rok iść do liceum z rozszerzonym angielskim... Tylko nie wiem czy chcąc być tłumaczem wybieram się na dobry kierunek...
Możecie mi rozszerzyć co muszę zrobić, żeby móc w przyszłości pracować jako tłumacz? I czy muszę znać jeszcze jakieś języki? Bo uczę się przymusowo niemieckiego w szkole, ale prawdę mówiąc nic nie umiem i nienawidzę tego języka, a angielskiego się uczę z przyjemności.
Pozdrawiam.
Żeby być tłumaczem trzeba doskonale znać przynajmniej dwa języki - jeśli chcesz tłumaczyć z angielskiego na polski, to przyłóż się do nauki polskiego. Masa osób zapomina o języku ojczystym, "bo przecież ten język znamy perfekcyjnie". A, niestety, wcale tak nie jest. Ortografia, interpunkcja, składnia, styl - musisz to mieć bardzo dobrze opanowane.

A co zrobić żeby pracować jako tłumacz? Znaleźć zleceniodawcę:) Chyba że myślisz o tłumaczeniach uwierzytelnionych, wtedy odsyłam do odpowiedniej ustawy.
Witam,
poszukuję nagrań do "Fce listening and speaking skills 1" jest to ta wersja obecnie wycofywana i nie moge nigdzie tego dostać , skałdałem zamówienia w kilku księgarniach internetowych ale za każdym razem je anulowano, teraz czekam na część 2 i 3 w Bookmastry ale jeszcze nie dostałem potwierdzenia wysyłki więc...

zapłacę za każdą płytę(kopię) czy kasetę 12zł/szt + koszty wysyłki

kontakt [email]

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa