do osób które samodzielnie przygotowały się do FCE

Temat przeniesiony do archwium.
witam,
pytanie kieruje do osób które samodzielnie przygotowywały sie do FCE (bez korepetycji i szkół)Proszę powiedzcie mi, czy to jest możliwe? z jakich książek/źródeł korzystaliście?? Mój angielski jest na poziomie średnio zaawansowanym... co radzicie?
z góry dziękuję i pozdrawiam
V
In hindsight, FCE to pestka. Proponuje nauczyc sie CALEGO materialu z liceum (vocabulary, phrasal verbs, grammar).
ANG.pl to duzy zasob materialu merytorycznego! (idiomy, phrasal verbs, slang...), z polskich stron, nic lepszego nie znajdziesz.

Podrecznie kupilem(wlasciwie wygralem) SMS - Gramatyka angielska. Skompresowana, 100 stronnicowa niezbedna wiedza do >FCE. Polecam
Ja też chce się przygotować do FCE samodzielnie. Dopiero oswajam się z tą myślą zdawania ;P Dotarłam dzisiaj na fajną stronkę, a mianowicie certyfikaty.gazeta.pl Tam jest wiele informacji o wszystkich częściach i przykładowe testy listening, writing etc. Powodzenia!
no to jest nas 2 :-) powodzenia i pozdrawiam
V
szukam osob do konwersacji na skype po angielsku, lub innej formy wspolnej nauki.. .moj poziom intermediate. zamierzam zdawac FC Exam za 1,2 lata. zapraszam do wymiany wiedzy.Men 42 years old.
mobile phone : +48666579943, mail: [email] nr [gg] , czekam na kontakt
Również przygotowuję się do FCE. Chętnie z kimś poćwiczę naukę j. angielskiego.
Mój email: [email]

Facet 36 lat.
Jestem otwarta na propozycje wspólnej nauki. Mam masę materiałów do FCE.
Proszę o kontakt.
[email]
zdaje za rok
[email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa