Hej! Ja też postanowiłam podejść do egzaminu FCE w grudniu 2003 w Opolu, mimo że moje umiejętności językowe (pod każdym względem) nie są jeszcze najlepsze. już od miesiąca bardzo intensywnie (tak mi się przynajmniej wydaje) przygotowuję się sama i 1 godz/tyg. chodzę na korki (ale to jest baaardzo mało). przerabiam gramatykę (polskie wydanie), przerabiam swoje stare książki z anglika oraz Knockout (książka, ćwiczenia, kaseta), FCE Listening&Speaking Skills 1 (polecam - Testy z listening\'u!!!), korzystam z testów FCE na stronach www. i często słucham różnych kaset z nagraniami angielskimi. :-)) Ale za mało mówię w tym języku ;-((
Rok temu zdawałam ZMP z niemieckiego (same sehr gut), i patrząc na innych, którzy wtedy ze mną zdawali - nie ma powodu do stresu. Myślę, że moje pozytywne podejście do tego egzaminu pomoże mi. A nauka swoją drogą, jeszcze 5 miesięcy, nadrobię (tak myślę!) Pozdrawiam i życzę powodzenia!!!
Jeśli jest ktoś w woj. opolskiego zdający też w grudniu w Opolu, to proszę o kontakt. Ania