jaka książka do do nauki do FCE i maturki roz?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,koncze II klase LO,postanowiłem zdawać maturkę rozszerzoną z ang i FCE jak wiecie nadchodzą wakacje,a ja nie lubie czasu marnować i zamiast siedzieć przed kompepm godzinami chcę zrobić coś pożytecznego,wiec bede sie uczył ang;p I teraz tak,do tej pory korzystalem m.i. z ksiazek New English File,przerobilem je wszystkie bardzo bardzo dokladnie,i szukam nastepnej,jaka polecacie ksiazke dobrze przygotowującą do FCE i maturki roz?smilies/tongue.gif Dopowiem iż ważny jest dla mnie porzadek w ksiażce,tzn,w English file jest to wszystko ładnie poukładane,gramatyka,obok zaraz cw sprawdzające,potem zestawy slowek z kategoriami pogrupowane,wszystko ma swoj pozadek,jak w szfajcarskim zegarku,nie wiem jaki ta ksiazka ma poziom ale orgnaziacje jak dla mnei the best:P i teraz szukam czegos podbnego,nie przeszakdzać mi będzie jak moze bedize troche hardcorowa:P Dobrze by bylo jakby byla bez idiotycznych zadan:P Zeby strony byly wykorzystane w 100%,wiec,co polecacie?smilies/smile.gif Z góry wielkie dzięki!!:)
Gratuluję determinacji do nauki języka. Książki o które pytasz są dobre do nauki w szkole/na kursie. Do samodzielnej nauki radziłbym Ci zaopatrzyć się w dobrą książkę tylko do gramatyki, natomiast bazę słówek budować sobie samemu. Poza tym słuchać audycji po angielsku, oglądać filmy z napisami itd. Ja się tak przygotowywałem do FCE i jestem zadowolony. Powodzenia.
A co powiecie o Fast Track? To chyba już jest na rynku ładnych parę lat?
Polecam "First Certificate - Language Practice with Key", autorzy: Michael Vince, Paul Emmerson. Zawiera angielską gramatyke i słownictwo, swietnie przygotowuje do FCE;) Jak dla mnie swietna:) Cena w granicach 70-80zł:)
Ja uczyłam się z ksiązki New Progress to First Certificate Leo Jones'a oraz ze starszego wydania tej książki "Progress to First Certificate Leo Jones'a", bo nowe wydanie zawiera prostszy materiał. Mogę Ci je odstąpić jak chcesz, nie są mi już potrzebne. Pozdrawiam
Uważam, że Companion jest genialny. Zawiera żywe teksty z gazet, stron internetowych. Naprawdę warto. Po przerobieniu jednego tekstu o wiele lepiej rozumiesz następne. Poza tym jeśli chcesz płynnie mówić to warto zaopatrzyć się w formułki konwersacyjne
http://angielski-konwersacje.zlotemysli.pl/ag,1/
Hej, ja też się przygotowuję do FCE. Mam pare książek: ''FCE Gold Plus, with itests''- Longman; ''FCE Use of English1''- Express Publishing; ''Complete First Cerificate''- Cambridge; ''First Certificate''- Longman. Ta ostatnia, to zbiór super zadań z zakresu słuchania i mówienia.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie