cokolwiek zwiazanego z \"zywym\" jezykiem wloskim

Temat przeniesiony do archwium.
wielkie yo, mam 2 pytania, pierwsze to kiedy wkoncu zaistnieje stronka poswiecona wloskiemu i czy wogle takowa powstanie, drugie to czy ktos sie orientuje czy w naszym smiesznym kraju sa jakies wloskie stacje radiowe, ktore mozna odbierac z Polski? osobiscie w ta watpie ale kto pyta nie bladzi, rece mi opadaja na mysl ze tv polska nie podpisala kontraktu z zadna telewizja wloska na emitowanie ich programow w naszym kraju, do niedawna bylo raiuno teraz pozostaje mi telewizja hiszpanska, francuka, niemiecka, angielska a nawet rosyjska, zenujace jest brak programu wloskiego i jak tu czlowiek ma sie uczyc \"zywego\" jezyka, jedyne co moge to sledzic polski program tv \"Tele 5\" , ktory czesto emituje wloskie produkcje, jak czlowiek sie wslucha to i cos uslyszy ale konfort takiego \"wsluchiwania sie\" pozostawia wiele do zyczenia... podsumowujac jestem delikatnie mowiac wkurzona tym ze pomija sie w telewizji ludzi chcacych cwiczyc swoj wloski... porco mondo!
a po trzecie to czemu (porcaccia della miseria !) w podpisie nie mozna uzywac wloskich liter !?
ciao!
Ja też rozpaczliwie poszukiwałam włoskich stacji radiowych.
Jeśli masz stały dostep do internetu polecam ściągnięcie RADIO STATION GUIDE.W tej chwili nie pamietam dokładnego adresu z którego mozna to ściągnąć, ale myślę z po wpisaniu tej nazwy w wyszukiwarce znajdziesz namiary.
Są tam stacje radiowe z przeróżnych zakątków świata, w przeróżnych językach,stacje nadające tylko wiadomości, lub tylko muzyk, ( i tu tez podzał na gatunki) . Naprawdę wiele możliwości.
Jest tylko jeden problem, bywa że przepływ informacji podczas słuchania jest wolny.
A tak przy okazji, jaki jest \"domowy\" sposób nauki włoskiego?
Mobilizacja, samodyscyplina i dobre chęci są, szukam dobrej techniki:)
Ti saluto!
Magdalena
[email]
apeluję do osób dobrze znających język włoski!
Zlitujcie sie i niech ktoś utworzy stronę do nauki włoskiego!
Grazie!
bedzie taka strona ale niech sie zglosi do mnie ktos kto zna ten jezyk i ma czas i ochote wspoltworzyc ta strone!!!

;)
napisz do mnie [gg] mieszkam w weronie
hej
widze rozpaczliwe krzyki na temat brakow stronki zwiazanej z jezykiem wloskim
jesli chodzi o pomoc zglaszam sie na ochotnika
jezyk wloski mam opanowany gdyz mieszkam we wloszech
poprosze o kontakt na mail [email] (po aura jest zero) w razie gdybym zapomniala tu zajzec po raz kolejny
pozdrawiam
monika
Temat przeniesiony do archwium.