problem przegrania z kasety na kompa

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Mam pytanie. Jak mam podłączyć wieżę typu LG FFH-299 do komputera, żeby móc zgrać z kasety na kompa muzę? W tej wieży nie ma wyjścia Line-out (!!!) o którym tak wszyscy piszą. Jak kabelek jest podłączony do AUX w wieży i line-in w kompie, to nagrywa ciszę tylko (programem Audacity). Kabelek raczej nie jest uszkodzony, bo na odwrót, czyli słuchanie mp3 przez wieżę działa, tym samym kabelkiem podłączonym do line-out w kompie. Bardzo proszę o jakąś poradę. Pozdrawiam. Anka z Wrocławia.
1. A czy jest zaznaczony mikrofon jako źródło dźwięku w kontrolce regulacji nagrywania?
2. Może trzeba końcówkę kabla włożyć w inny otworek płyty dźwiękowej? Chyba nie ten sam jest do nagrywania i odsłuchiwania.
Ok Punkt drugi jest nieaktualny - doczytałem do końca.
W regulacji głośności (nagrywanie) zaznaczałam już wszystko po kolei żeby sprawdzić na którym będzie nagrywać, ale na każdym jest cisza, ewentualnie jakiś szum (na MonoMix i Stereo Mix). Ani przy zaznaczonym wejściu liniowym, ani przy zaznaczonym mikrofonie nie nagrywa.
Postapilbym nielogicznie i sprobowalbym wlozyc kabelek do line-out w komputerze i nagrywac.
Dzięki za radę. Próbowałam już wszystkiego. Nie da rady :-( Nie mam pojęcia co jest nie tak.
W komputerze wtyk powinien być włozony w gniazdko line in, w kontrolce nagrywania powinien być wyłaczony mikrofon, a zaznaczone 'wejście liniowe".
No właśnie. To było pierwsze co zrobiłam. Ale nagrywało tylko ciszę :-( Cince w wieży wychodziły z AUX, a jack był w line-in. W ustawieniach nagrywania zaznaczone było wejście liniowe i głośność na maxa. Nie działało.
a moze trzeba cos zmienic w ustawieniach programu do nagrywania?
Spróbuj nagrywać jakimś innym programem, ja od lat uzywam do tego programu Cool Edit 96.
Temat przeniesiony do archwium.