slownik longmana- b.cienkie kartki:(

Temat przeniesiony do archwium.
kupiłam dzis polecany slownik Longman Dictionary of Contemporary English , i w domu zauwazylam ze ma strasznie cienkie kartki, moj stary slownik oxforda a takze longmana z przed 10 lat maja o wiele grubsze, bardziej wytrzymale kartki/. czy teraz kazdy slownik tak ma :>? jutro chyba wymienie. aha zaznaczam ze mam ta najnowsza wersje tego slownika.
Mój też ma bardzo cienkie kartki. Mam wydanie z 2003 roku.
jakas lipa z tym. za rok cos czuje bedzie do wymiany :/
oszczedzaja na papierze czy co ;)
strasznie latwo zaginaja sie kartki :/
No to będą pozaginane :) Książka to nie eksponat muzealny. Moje książki po mięsiącu użytkowania wyglądaja jakby przeszły intensywną zabawę z trzylatkiem, którego ktoś zostawił samego z długopisami i innymi przyrządami do pisania.

Wyjątek robię dla albumów czy czegoś podobnego po czym szkoda mi mazać i zaginać kartki, bo nigdy nie mam zakładki pod ręką.
za to chociaż najnowszy Kościuszkowski nie ma, mam zabawę :))
Are you smoking funny cigarettes, merix? Because this sentence doesn't make any sense.
no jak nie ma? wy o kartkach w Longmanie a ja w Kościuszce, nic nie palę :)
Ten słownik ma prawie 2.000 stron, Waży prawie kilogram. Gdyby miał grubsze kartki, trzeba by go było nosić w wózku na kółkach. Ale te kartki, choć cienkie, są dość wytrzymałe.
rzeczywiscie kartek ma o wiele wiecej od Oxford Advanced Learners i pewnie bylby strasznie gruby ;) no nic jak piszecie ze to normalne w dzisiejszych wydaniach, to go sobie zostawie :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia