Praca magisterska z literatury amerykanskiej

Temat przeniesiony do archwium.
Cze mam pytanie do was wszystkich kto waszym zdaniem jest najbardziej reprezentatywnym pisarzem literatury amerykanskiej drugiej polowy XX wieku, chodzi o literature Afro-Amerykanska. Chcialabym opisac ich droge do wolnosci i rownych praw wlasnie w tym okresie i musze wybrac paru najwazniejszych pisarzy chodzi o proze. niby proste zadanie ale mysle ze warto to skonsultowac nie tylko z profesorem. prosze o jakies propozycje
Alice Walker! Co prawda nie jest pisarzem, tylko pisarką, ale zdecydowanie warto o niej napisać ;-)
Ja uwazam, ze Toni Morrison, zrobila furore i slusznie, zwlaszcza powiesc Song of Solomon, ale nie tylko. Z poezji polecam Maja Angelou, jej wiersze slyszymy w filmie pt. Poetic Justice z Janet Jackson i Tupac Shakur.
Pozdrawiam
Mogłabyś coś napisać wiecej, jakich autorów w końcu tam zawarłaś? Jestem ciekawa, bo mało znam ludzi o podobnych zainteresowaniach:)
Ja wlaśnie kończę pisac pracę magisterską z Alice Walker. W pierwszym rozdziale opisywałam literaturę Afro-Amerykańską ale z naciskiem na powieść pisaną przez kobiety. W kazdym razie gdyby cię interesowała Alice to mam troch ę rzeczy na kompie i pełno kser. Za miesiąc się bronię i jeśli wszystko pójdzie dobrze to większość tych rzeczy mi się już nie przyda. No a to wszystko co mam w wordzie (np. książki skopiowane z questii) mogę przesłać via e-mail
czesc ja wlasnie musze sie zdecydowac o kim chce pisac prace licencjacka z literatury usa. zainteresowala mnie ksiazka Alice Walker "the color purple".czy posiadasz moze jakies info o tej ksiazce, jakis krytycyzm, linki, itd?
ja niedawno obronilam prace magisterska z tej ksiazki. Mam stos materialow z czego wiekszosc na kompie, nawet cale ksiazki sciagniete z questia.com - niestety wyslac bede mogla dopiero w sierpniu poniewaz na razie spedzam wakacje w slonecznej Barcelonie :). Daj maila to sie dogadamy. a jesli chodzi o linki to mozesz przejzec tresc i najwazniejssze zagadnienia tutaj:http://www.sparknotes.com/lit/purple/
czesc! Czy moglabys podac temat swojej pracy? bo ja wciaz nie zdecydowalam czy chce pisac o "the color purple" i mysle ze jesli zobaczylabym o czym Ty dokladnie pisalas byloby mi latwiej sie zdecydowac. Moj problem polega na tym ze nikt nas nie poinformowal o czym sie pisze w takich pracach (mowie o licencjacie), tzn. czy to sie porusza jakis ogolny watek, ktory jest rowniez poruszony w tej ksiazce i ona sluzy tylko jako przyklad czy to sie opisuje cos z ksiazki.Jak widzisz jestem zielona a na wakacjach mialam zrobic wstepny szkic pracy;/ dlatego jakbys byla tak mila to prosze abys powiedziala jaki jest temat Twojej pracy. Mozesz tu na forum lub na maila : [email]
pozdrawiam
ja pisze na temat Zory Neale Hurston dlatego zaintrygowal mnie Twoj nick - Zora_Neale ;-) pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Inne

»

Programy do nauki języków